facebook

В Івано-Франківську переселенці виграли грант на спорудження велотраси

Замість стихійного сміттєзвалища на березі річки неподалік Івано-Франківська будують сучасний памп-трек. Це спеціальна велосипедна траса для екстремального катання.Перший такий тренувальний майданчик для екстремалі взялися облаштовувати переселенці зі сходу та місцеві волонтери за кошти з британського гранту.



png (478)

Іван Стефанків на велосипеді їздить вже не перший рік. Розповідає, що облаштувати з друзями спеціальний майданчик для роверистів намагався не раз.

«Офіційно вже намагалися не раз зробити щось подібне. Проте ініціативу одразу ж «зарубували на корню». Пояснювали це тим, що тут не можна будуватий і таке інше. Тому велоіндустрія в Україні розвинута погано. У нас тільки торгують велосипедами, а умови, де їх можна використовувати, надати не можуть», – зазначив велолюбитель Іван Стефанків.

Однак місце для екстремального катання волонтери усе ж знайшли, хоч і не зовсім звичне. Збудувати памп-трек вирішили на стихійному сміттєзвалищі неподалік Івано-Франківська, в селі Опришівці.

Відтак, на місці чагарників, поблизу річки Бистриця, де місцеві роками скидали сміття, невдовзі має з’явитися сучасний тренувальний майданчик. На це молодіжні організації переселенців зі сходу отримали міні-грант від Британської ради, який становить 10,5 тисяч гривень.

Наразі активістам не вистачає волонтерів, тому цими вихідними вони запрошують усіх охочих прийти й допомогти в облаштуванні сучасної велосипедної траси.

 

Читайте також:  Другий власник штучного серця помер у Франції

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.