facebook

Насалика залили фарбою у Калуші (ФОТО)

У Калуші залили фарбою білборди кандидата у нардепи Сергія Насалика.25 червня спостерігач ОПОРИ зафіксувала у Калуші одразу кілька білбордів із зображенням кандидата у народні депутати по округу №85, висуванця від Блоку Петра Порошенка «Солідарність» Сергія Насалика, залитих фарбою.

psuvannya-nasalik-890x395

 



«Якщо правоохоронним органам вдасться встановити осіб, які пошкодили агітаційні матеріали, то за таку витівку їм може загрожуватиме як адміністративна, так і кримінальна відповідальність, – коментує Іван Маруняк, координатор громадянської мережі ОПОРА на Івано-Франківщині. – Якщо правоохоронні органи кваліфікуватимуть це порушення як хуліганство, то порушникам загрожує адміністративна відповідальність у вигляді штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від 40 до 60 годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, або адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб. Крім адміністративної відповідальності, порушнику, у випадку судового рішення, загрожує також відшкодування завданих збитків.

Якщо ж правоохоронні органи кваліфікуватимуть це порушення, як перешкоджання здійсненню виборчого права у поєднанні зі знищенням чи пошкодженням майна, то відповідно що частини 2 статті 157 Кримінального кодексу України порушникам може загрожувати покарання у вигляді обмеженням волі на строк від двох до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк».

Читайте також:  Знімав 4-річну доньку в порно: житель Івано-Франківська розбещував рідну дитину на камеру

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.