facebook

“​Хотите реальной зрады?”: Волонтер розповів про розмову Порошенка з командирами ЗСУ, яку він підслухав

Представники штабу та Верховний головнокомандувач говорили, зокрема, про дозвіл військовим відкривати вогонь у відповідь на обстріли з боку терористів.
25235031_ak_large


“Хочете реальної зради? Не жартую. У самого з голови вилетіло, а зараз ось згадав. На цій фотографії п’ятеро дядьків. Серйозні мужики, повинен сказати. Від кожного з них, від кого більше, від кого менше, але реально до хрініща залежить “, – написавши волонтер Роман Донік на своїй странице у” Фейсбуці “.
У самого “скромного” багаж відповідальності майже в тисячу солдатських життів і близько десятка опорників. Але там були і інші люди не потрапили в кадр.І багато. і все чули. Я там трохи лівіше комбата “Лами”. Недостатньо близько щоб в кадр потрапити, але досить близько щоб все чути. Ось про “чути” і хочу сказати.
Той дядечко що з сивою головою (охренеть за два роки вибілило як), питає у комбрига і комбата – “А що х … рню розповідають, що у відповідь вогонь заборонений? Хто забороняє? “Ну не так звичайно, без х … рні, але на зразок того. І тут в присутності Міністра Оборони і Начальника Генерального Штабу, комбриг і комбат відповідають, що заборони немає. Що вогонь відкривається за рішенням командира на місці, а потім доповідається вищестоящому командуванню.
Ну, по 128-й бригаді, в заборона відповідь, я не особливо-то і вірив. Навіть без рапортів про нагородження, десь з гранатомета Сепар в амбразуру закинуть, то розрахунок АГСа угандошат, про ДШК взагалі помовчу сумно за настрел. Ну ще ходять легенди, що ночами працює арту і луплять міномети.Але це, швидше за все, легенди.
Але ж є розпорядження Бесараба про заборону на вогонь, на яке посилається реально не один командир? І що тоді виходить? Я так і не зрозумів. Хто Бесараб? Якщо шо мова не про арте йде, а про відповідь АГСамі, 12,7, 30мм гарматами і ЗУшкамі.
Читайте також:  Порошенко про закон щодо валютних кредитів: Сподіваюся, Рада виправить помилки

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.