facebook

Меркель поспівчувала “українцям з малими прибутками” через підвищення тарифів

Канцлер привітала українського прем’єра в Берліні російською мовою. Розгляд безвізового режиму для України триває за планом.

385550960

У цьому канцлер Ангела Меркель запевнила прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, котрий перебуває в Німеччині з офіційним візитом, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Триває програма першого дня. У ці хвилини він виступає перед представниками німецького бізнесу в готелі “Адлон” біля Бранденбурзьких воріт. Перед цим були зустрічі з президентом Німеччини, мером Берліна, однак найважливіший пункт програми – це візит до Ангели Меркель.

Приймали українського гостя з військовими почестями. Вийшовши з автомобіля, Гройсман привітався з Меркель українською, сказав “Добрий день”. У відповідь Меркель відповіла російською “добрый день”, і додала, що, на жаль, не володіє українською і запропонувала спілкуватися російською. Її Меркель добре опанувала ще в школі. А Гройсман, на відміну від свого попередника, англійською не володіє.

Розмова Меркель і Гройсмана тривала годину і, як сказала канцлер ФРН, була дружньою і відкритою. Керівник Німеччини показала себе напрочуд поінформованою про реальний стан речей в Україні. Головним завданням, сказала вона, є зростання добробуту українського населення, чого досі немає.

Згадала вона і про болючі тарифи на енергоносії. “Ціни за енергетику стали ринковими і можна лишень уявити, що це означає для людей із мінімальною пенсією і надто малими прибутками. І щоби підтримати громадян із малими зарплатами, ми маємо підтримати Україну”, – заявила керівник уряду ФРН.

Питання візової лібералізації також стало предметом обговорення політиків. Меркель пояснила, що уповільнення процесу сталося не через Україну і навіть не через Brexit. І німецька канцлер, і український прем’єр прогнозують, що всі формальності щодо безвізового режиму для України мають завершити до кінця року. “Візова лібералізація не пов’язана з британським референдумом.

Читайте також:  "Потоп століття": показали фото руйнівної стихії в Німеччині

Я думаю, наприкінці літа або у вересні може бути рішення Європейського парламенту. І після цього питання повернеться до порядку денного”, – заявила федеральний канцлер. “Україна виконала всі необхідні заходи для впровадження безвізового режиму. Ніяких додаткових умов не має бути, тому зараз рішення саме за ЄС.

Я теж маю надію, що 2016 року таке рішення буде ухвалено і українці без перешкод зможуть пересуватися ЄС”, – заявив український прем’єр. Також співрозмовники торкнулися Мінського процессу. Меркель визнала, що режим тиші на Донбасі перманентно порушується. Наразі триває робота над проектом закону про місцеві вибори на Донбасі. Доти потреби для зустрічі “нормандськоі четвірки” на найвищому рівні немає, сказала канцлер.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.