facebook

Російсько-американський історик: за військовими операціями на Сході України стоїть роSSія, за вбивством Нємцова – сам путін!

Історик Юрій Фельштинський в інтерв’ю порталу “Новое Время”: «За вбивством Нємцова стоїть не



путінський режим, а сам путін. Нємцов був убитий тому, що засуджував путіна за окупацію Криму і вторгнення в Східну Україну.

Почавши агресію в Україні в березні 2014 року, путін своїми руками порушив стабільність відбудованого ним же режиму. Для світової громадської думки публікація матеріалів, які Нємцов готував про участь роSSії у війні на Донбасі не з’явилася б чимось сенсаційним.

Ми розуміємо, що за військовими операціями на Сході України стоїть росія; ми знаємо, що там знаходиться російська бронетехніка та інше сучасне озброєння; ми бачимо, як на Донбасі воюють російські війська. Інша справа, що публікація колишнім членом кабінету міністрів російського уряду Нємцовим документів, що підтверджують наявність російських військ в Україні, робила його в очах путіна “зрадником”.

На жаль, чесні і мужні люди, що вийшли на демонстрацію в пам’ять Нємцова, в сучасній російській реальності змінити нічого не зможуть. Перш за все, в Росії давно вже оформилася система “вертикалі влади”, коли народ не має відношення до управління державою на центральному та місцевому рівнях і не впливає на органи управління. Навіть якщо все російське населення завтра висловиться за мир з Україною, путін війну не зупинить. Російський виборець йому вже не потрібен, оскільки не виборець вирішує, хто саме переможе на чергових президентських виборах і яку політику проводитиме Кремль.

У путінського режиму сьогодні багато опонентів. Велика їх частина знаходиться за кордоном, тому що протистояти диктатурі, находячись всередині, самовбивчо. Ми це бачимо на прикладі цілої вервечки вбитих людей: журналістки А.Політковської, членів парламенту Ю.Щекочихіна і С.Ющенкового. Ось тепер ще й на прикладі Бориса Нємцова. Критикувати Путіна з-за кордону безпечніше, і саме з цієї причини Росію покинули, наприклад, відсидівши 10 років у в’язниці М.Ходорковський і колишній чемпіон світу з шахів відомий діяч російської опозиції, опонент нинішнього режиму Г.Каспаров. Але і знаходження за кордоном не всіх і не завжди рятує.

Читайте також:  Нумеролог сказав, коли переможе Україна та розпадеться Росія

Складно відповісти на питання, чому одні опоненти путіна вже мертві, а інші поки що живі. Важко визначити, як саме і ким складаються списки потенційних жертв. Але в разі посилення російської агресії в Україні число відстрілюваних особистих ворогів путіна буде, звичайно ж, рости. Як і Сталін, путін є злопам’ятний і любить доводити почате до кінця».

 

Джерело – http://nv.ua/opinion/felshtinsky/rasstrelnyy-spisok-putina-40038.html

 

Шукайте деталі в групі Facebook