facebook

У Василькові сталася жахлива ДТП. П’яний водій збив на смерть двох дітей. ВІДЕО

Поліцейські підтвердили, водій був нетверезий. Свідки були готові покарати винуватця на місці. Аби таких випадків стало менше у Верховній Раді у першому читанні проголосували за законопроект, який суттєво збільшує міру покарання для п’яних водіїв. Зокрема, збільшується розмір штрафу в три рази – до 10 200 гривень. Окрім того у водіїв, яких упіймають напідпитку забиратимуть на рік водійське посвідчення.

З одного боку, нетверезих водіїв треба карати жорстко. Вони становлять неабияку небезпеку для нас і наших дітей. Юрист Анна Маляр взагалі пропонує взагалі забирати у них права назавжди.
З іншого боку, кажуть фахівці, теоретично патрульні можуть звинуватити водія, що він п’яний лише через запах спиртного. А такі симптоми можуть бути і після кількох келихів вина, які випив напередодні ввечері. На ситуацію на дорозі це ніяк не впливає, але доволі легко можна позбутися водійських прав та ще й заплатити чималу суму штрафу.

А як вважаєте ви? Чи варто відбирати права і збільшувати штрафи для водіїв, які дозволяють собі напідпитку сісти за кермо? І чи зменшить така міра кількість ДТП на українських дорогах?

Читайте також:  Жахлива ДТП в Росії: вантажівка протаранила мікроавтобус – 13 загиблих

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.