facebook

Кримські гауляйтери в паніці: Москва удвічі (!) скорочує витрати на півострів




Ейфорія “Кримнаш” вже скінчилася, і півострів, як стверджують експерти, Кремль сприймає як звичайну федеральну землю з усіма правами, а точніше безправ’ям. Про це йдеться в сюжеті Deutsche Welle (DW).

Після зовсім не обнадійливих слів “просто-дєнєґ-нет!” кремлівського прем’єра для “кримнашівців”, у Москві тепер ще й планують істотно урізати фінансування півострова.

Як повідомляють «Вєдомості», експерти видання ознайомилися з документом щодо фінансування державних програм та основних напрямів витрат бюджету. У документі вказується, що більш ніж удвічі скорочується фінансування соціально-економічного розвитку окупованого Криму: зі 149,3 млрд руб. до 65,98 млрд.

Міністерство фінансів РаSSєї пропонує скоротити видаткову частину бюджету. Таким чином, фінансування окупованого Криму скорочується більш ніж в два рази. Такі дані по фінансуванню державних програм та основних напрямів витрат федерального бюджету на 2017-2019 рр. є в розпорядженні видання «Вєдомості».

Справжність документа підтвердив федеральний чиновник, а офіційний представник міністерства засвідчив правильність цифр.

Як випливає з документа, витрати бюджету пропонується заморозити в номінальному вираженні на рівні 15,78 трлн руб. в рік на 2017-2019рр. Це навіть трохи менше, ніж уточнені витрати на 2016 р.: вони складуть 16,25 трлн руб. Такою є основна пропозиція мінфіну, повідомив його представник: «Це той безризиковий рівень витрат, який ми можемо собі дозволити в поточній ситуації з урахуванням усіх ризиків».

Дефіцит бюджету в 2016 р може вирости на 520 млрд руб. до 2,88 трлн (це 3,66% ВВП), – повідомив заступник міністра фінансів Олексій Лавров (цитата за «Інтерфаксом»), Мінфін очікує також недобору доходів в 700 млрд руб. в порівнянні з показником, передбаченим у законі про бюджет (13,73 трлн руб.), що призведе до збільшення на 300 млрд руб. витрат з резервного фонду.

Мінфін еРеФії планує закласти в бюджет середньорічну ціну нафти в $ 40 за барель на всі три (!) роки.

Повідомляється, що скоротиться фінансування соціальної підтримки громадян, забезпечення доступним житлом, розвитку охорони здоров’я, освіти, сільського господарства та інші програми.

Також, максимально скоротять програму з фізкультури і спорту на більш ніж удвічі за три роки. А ось фінансування держпрограми соціально-економічного розвитку Далекого Сходу і Байкальського регіону скоротять відразу в 20 разів.

Тарас Микитюк© спеціально для “Український простір Прикарпаття

Джерела:

– http://dw.com/p/1JH1V

– http://www.vedomosti.ru/economics/articles/2016/06/29/647204-rashodi-byudzheta

Читайте також:  Мобілізація в Україні: чи заблокують вашу банківську картку, якщо ви не з'явитесь на виклик до ТЦК

Шукайте деталі в групі Facebook