facebook

В Івано-Франківську триває боротьба із зарплатами у конвертах

З метою сприяння вирішення проблем нарахування найманим працівникам заробітної плати у розмірі, меншому ніж законодавчо встановлений розмір мінімальної заробітної плати 24 червня 2016 року відбулося чергове засідання міської комісії з легалізації заробітної плати та зайнятості населення.

1efi4

 

В роботі комісії взяли участь керівники та спеціалісти управління праці, ДПІ у м. Івано-Франківську, управління ПФУ у м. Івано-Франківську, управління Держпраці в області, міського центру зайнятості, фінансового управління, управління економічного та інтеграційного розвитку.

На засідання комісії були запрошені керівники підприємств та фізичні особи-підприємці у яких, за даними ДПІ у м. Івано-Франківську, середньомісячна заробітна плата найманих працівників за березень та квітень 2016 року була нижча, ніж законодавчо встановлений розмір мінімальної заробітної плати. Запрошені роботодавці надали пояснення щодо причин виплати заробітної плати найманим працівникам в розмірі менше мінімального. За підсумками проведено співбесіди їх було зобов’язано виплачувати заробітну плату на відповідному рівні та дотримуватись міжпосадових співвідношень в оплаті праці.

Також, на засіданні комісії була заслухана інформація начальника управління праці Наталії Дмитраш про роботу рейдової міської робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення станом на 23.06.2016 р. Зокрема зауважила, що рейдовою групою проведена інформаційна робота з 60 суб’єктами господарювання (торгові заклади, заклади громадського харчування, літні торгові майданчики та інші). Виявлено 22 наймані працівники, які не представили відповідні документи щодо їх належного працевлаштування. Для відповідного реагування матеріали по цих СГД передані в управління Держпраці в Івано-Франківській області.

Хочемо наголосити, що з часу появи нових фінансових штрафів за порушення законодавства про працю управлінням Держпраці накладено такі штрафи на п’ять суб’єктів господарювання на суму більше 92,5 тис. грн.

Читайте також:  Новий закон у Польщі для українських заробітчан: більше ніяких робочих віз

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.