facebook

Економічний крах – 2017. Хто збунтується першим: народ чи кремлівська верхівка?

Путлер напередодні саміту НАТО та чергових переговорів у Мінську проводить політику на підняття невдоволення Україною у світі. Максимально працюють кремлівські “глашатаї”, які через ЗМІ розповідають, що Україна нібито не бореться, не проводить реформи, не хоче змінити цю ситуацію, нічого не робить. Про це йдеться в публікаціях RadioSvoboda.

На думку політолога, доктора філософських наук Ігоря Чубайса, Мінський процес так легко не здадуть і не погодяться на невиконання його умов Кремлем: “Я писав, що акція Кремля приречена на поразку, ще два роки тому. Там потрібно шукати нові ходи, але потрібно враховувати, що раSSєйська економіка знаходиться в стані економічної кризи, згасає на очах. Як кажуть експерти, до кінця 2017 року буде економічний крах. Тому або суспільство відреагує першим і збунтується, або правлячі кола”.


У свою чергу кандидат економічних наук, експерт ініціативи «Реанімаційний пакет реформ» Ілля Несходовський вважає, що “Крим для Кремля сьогодні – просто дірка. Туди вливаються величезні гроші. А покупкою політиків займався і Радянський Союз, коли купував європейські партії комуністичного спрямування. Так і зараз Конституційний суд Австрії прийняв фактичне рішення про скасування виборів, яке йде на користь проросійського кандидата».

Позиція Москви щодо санкцій і можливості їх скасування, або продовження – «свідомо незрозуміла». З одного боку, в раSSєйських ЗМІ висловлюють позицію Кремля про нібито “благотворний” вплив санкцій на економіку: “імпортозамєщєніє”, розвиток і так далі. З іншого боку, всіляким новинам про можливість скасування санкцій дуже радіють і цю інформацію тиражують.

Усвідомлення реального погіршення в РаSSєї відбувається вже зараз. Якби був активний вплив на громадську думку, якби чули європейські голоси, європейські станції, українські радіостанції. Якби російське суспільство знало всю цю ситуацію, то воно реагувало б раніше. Санкції надані, але коментаря, впливу на громадську думку – ні.

Але ще жорсткіше люди реагують не стільки на західні санкції, скільки на відповідні санкції кремлівської мафії. Хоча тут багато заплутано і багато хто думає, що це «ті» санкції. Тобто дуже мало інформації і вона свідомо спотворюється. Кремлівська пропаганда заплутує, а Захід не інформує. Він діє, але не супроводжує інформаційним потоком. А суспільство розшароване, йому важко розібратися.

Посол США в Москві і колишній посол в Україні Джон Теффт розповів про саміт НАТО, який відбудеться 8-9 липня у Варшаві: “Важливо розглядати цей саміт в контексті – пару років тому РаSSєя вчинила агресію проти України. І з тих пір дії НАТО є відповіддю на це як оборонної організації, вона готується захистити членів альянсу. Це є прямою відповіддю на те, що сталося в Криму і на сході України в 2014 році”.

При цьому, РаSSєя – член «нормандської четвірки». Ми всі знаємо, що вона вторглася до Криму, що її військовослужбовці і зброя все ще на Донбасі. Тож ми відповідаємо абсолютно прямо: ви – учасники, і ви, як і українська сторона, повинні виконувати зобов’язання, взяті в рамках Мінських угод”.

Тарас Микитюк© спеціально для “Український простір Прикарпаття

За матеріалами RadioSvoboda:

http://www.radiosvoboda.org/a/27833209.html

http://www.radiosvoboda.org/a/27833112.html

Читайте також:  "Буде ухвалено дуже потужний спільний стейтмент": Єрмак про участь Зеленського у саміті "Великої сімки"

Шукайте деталі в групі Facebook