facebook

Священик виступив проти ворожіння на святкуванні Купала у Калуші

Настоятель каплиці Святого Андрія Первозванного о. Микола Крушец відреагував на проведення у Калуші купальського дійства.

193944_10150123530894776_4908278_o__large

Купальське дійство у Калуші “Ой на Івана, ой на Купала котилася зоря з неба та у воду впала” призначене на 6 липня о 19:00 на березі річки Лімниця.

В програмі заходу – купальські пісні, танці, ігри, розваги, конкурси, купальська ватра, плетіння віночків, ворожіння, пригощення чаєм з чар-зілля.

“Коли духмяне українське літо в самому розпалі, з квітчастими вінками і яскравими вогнищами – приходить свято Івана Купала. Тому до відзначення цього містичного, загадкового і веселого свята 06 липня 2016 року запрошуємо Вас на купальське дійство “Ой на Івана, ой на Купала котилася зоря з неба та у воду впала”. Отримайте гарний та святковий настрій!”– анонсувала дійство його організатор Леся Піцик



у Фейсбук.

Саме цей допис схвилював священика, повідомили ВІкна. Отець Микола Крушец у соцмережі запитав в організаторів, де ті беруть чар-зілля, а згодом написав наступне:

“Ласкаво прошу пані Лесю Піцик (заступник начальника управління культури, національностей та релігій міської ради. – Ред.) відмінити ворожіння і Чай з чар-зілля. Обов’язково в цьому наміренні буду молитися Богу!”

Також священик порадив переглянути програму під назвою “Кава з цинамоном. Про Івана Купала”, яку підготував “Католицький Оглядач”.

Читайте також:  В Італії на заробітках зaвaгiтніла від закарпатця, з’ясувалося, що в нього вдома дружина і двоє дітей

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.