facebook

Олександр Шевченко: Попри цинічну протидію мера та більшості в Івано-Франківській міськраді, вулиці Кармелюка та Ленкавського таки будуть відремонтовані

Епопея з перешкоджанням міським головою та більшістю в Івано-Франківькій міській раді ремонту стратегічно важливих для міста вулиць Кармелюка та Ленкавського добігає кінця.

13614936_607336209426939_140910640987958021_n

Вулиці таки будуть відремонтовані.

Нагадаємо передісторію питання.

 

—-



20 серпня 2015р. між департаментом комунального господарства, транспорту та зв’язку виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради та ТОВ “ПБС” укладено договір про закупівлю робіт за державні кошти, а саме: капітальний ремонт вул. Кармелюка.

 

—- 04 серпня 2015р. між департаментом комунального господарства, транспорту та зв’язку виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради та ТОВ “ПБС” укладено договір про закупівлю робіт за державні кошти, а саме: капітальний ремонт вул. Ленкавського І-ша черга : від вул. К. Данила до вул. Бельведерська.

 

—- 09 лютого 2016р. Листом Департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою ТОВ ПБС повідомлено про необхідність розірвання вищевказаних договорів у зв’язку із відсутністю бюджетних призначень у 2016р. та додано проекти додаткових угод про розірвання договорів.

 

З вказаною пропозицією Замовника, ТОВ “ПБС” не погодилась.

Що криється за цими сухими пунктами?

Відомо, що фірма ПБС (фірма яка довела свою ефективність, виконуючи в Івано-Франківську роботи по ремонту вулиць Набережна ім. Василя Стефаника та Тичини, а також автомагістралі Львів-Івано-Франківьк) в минулому році виграла кілька тендерів на ремонт міських доріг. Проте під різними приводами, лобіюючи лише інтереси сумнівної фірми, наближеної до ВО Свобода, влада зривала результати тендерів та виконання угод.

Щодо вулиць Кармелюка та Ленкавського… Вже багато років ці дороги франківці вважають пріоритетними для ремонту, оскільки зв’язують Набережну з центром міста. Про пріоритетність ремонту саме цих доріг заявила навіть Громадська рада з контролю за ремонтом доріг при міському виконавчому комітеті. Але так чомусь не вважає свободівська влада в Івано-Франківську.

Читайте також:  “Формулювання у моєму інтерв’ю було невдалим” – Новосад про “зарплату у 36 тисяч і дітей”

Мешканці міста зібрали кілька тисяч підписів до міського голови та міськради, проте влада залишилася «глухою» до іванофранцівців.

Отже, вже в поточному році  фірма ПБС, яка, нагадаємо, виграла тендери і заключила Угоди з містом на їх ремонт (!!), отримала листи від директора Департаменту УЖКГ з вимогою розірвати заключені угоди (!!!) з мотивацією «відсутності бюджетних призначень» на 2016 рік.

Зауважимо, що при «відсутності коштів», міськрада в бюджеті на 2016 рік (нагадаємо, що сам бюджет приймався з грубими порушеннями процедури та Регламенту ради, оскільки навіть депутати не мали змоги ознайомитися з його проектом) передбачила 44 мільйони 683 тисячі гривень на Бюджет розвитку, в якому значна частина коштів виділена саме на ремонт доріг. Крім того, перевиконання міського бюджету за рахунок децентралізації лише за перший квартал поточного року склало більше 50 мільйонів гривень.

Активісти навіть мали намір перекривати рух по вул. Набережній…

І от історія «глухоти» міської влади підходить до завершення.

7 червня 2016р. народний депутат України Олександр Шевченко керуючись ст. 30 Закону України “Про державний бюджет на 2016рік”  звернувся до Голови комітету Верховної Ради України з питань бюджету із проханням виділити кошти на виконання заходів соціально-економічного розвитку територій.

В результаті, Постановою КМУ від 24.06.2016р. №395 затверджено перелік об’єктів та заходів, що фінансуються у 2016 році за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам  на здійснення заходів щодо  соціально-економічного розвитку територій, а саме:

1. капітальний ремонт вул. Ленкавського І-ша черга : від вул. К. Данила до вул. Бельведерська. – 1615, 658 тис. грн;

2. капітальний ремонт вул. Кармелюка — 2759, 789 тис. грн.;

3. капітальний ремонт вул. Набережної — 2624, 553 тис. грн.

Олександр Шевченко прокоментував ситуацію: «Попри цинічну протидію мера та більшості в Івано-Франківській міськраді, вулиці Кармелюка та Ленкавського таки будуть відремонтовані. Я скористався своїм правом і як член бюджетного комітету Верховної Ради пролобіював питання фінансування цих вулиць. Також, після відмови міської влади виконати свої зобовязання по фінансування завершення ремонту вул. Набережної (а там фірма-підрядник вже за власні кошти виконала робіт на суму близько 10 мільйонів гривень), мені вдалося розпочати фінансування продовження робіт з держбюджету. Переконаний, що Набережна, після завершення робіт з облаштування велодоріжки, тротуарів, озеленення та освітлення, системи безпеки, зон комфорту, таки стане взірцем того, яким буде Івано-Франківськ в майбутньому».

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.