facebook

На Прикарпатті анулювали 10 ліцензій за продаж алкоголю і тютюну неповнолітнім

З початку 2016 року за реалізацію спиртних напоїв та цигарок неповнолітнім особам податківцями застосовано 54,4 тисяч гривень штрафних санкцій.

58_main


Крім того, анульовано 10 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, зокрема 5 – на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та 5 – на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами.

Відповідно до чинного законодавства, продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім карається анулюванням ліцензій та штрафними санкціями. Розмір штрафу, який застосовується до суб’єкта господарювання, складає 6800 гривень, інформує ДФС області.

Крім того, згідно зі ст. 26 Закону посадові особи та працівники торгівлі, громадського харчування та сфери послуг притягуються до адміністративної відповідальності органами державної податкової служби України згідно зі ст. 155-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення в розмірі від двох до п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян на осіб, які здійснюють розрахункові операції, та на посадових осіб — від п’яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Читайте також:  За таке водіїв ще не карали: з квітня запровадили величезний штраф за не таку коробку передач

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.