facebook

“Це афера й кримінал”, – у Руслана Марцінківа вимагають накласти вето на скандальні рішення щодо забудови на Макогона (фото).

У вівторок, 12 липня, на вулиці Макогона в Івано-Франківську зібралися місцеві мешканці, які проти забудови. Нагадаємо, тут запланували звести 33 багатоповерхівки.

zpLd0Iv95-I

І на останній сесії міської ради це рішення “протиснули“, попри думку громади.

 

Підсумки 6 сесії Івано-Франківської міськради: 33 пупсові будови або не будь як мер – люби людей

Тутешні мешканці заручилися підпримкою волонтерів, учасників АТО та громадських активістів, аби вимагати у міського голови Руслана Марцінківа



накладення вето на рішення.

 

Керівник ГО “Спілка добровольців АТО Прикарпаття” Василь Андріїв заявив, що разом з місцевими мешканцям будуть вимагати також провести позачергову сесію міськради, призначити громадські слухання щодо цього питання. За його словами, активісти вже звернулися до прокуратури, аби з’ясувати чи законно прийняли це рішення.

 

Просвободівській фірмі виділили земельню ділянку. Ми вважаємо, що це незаконно. Ймовірно це будівництво таки буде, але нам важливо, щоб це не були 16-поверхівки”, – каже Андріїв.

 

Це афера й кримінал, – говорить місцевий мешканець Олексій Замковий. – Ми хочемо, щоб надали правову оцінку законності цього рішення. Зараз ринок й без того перенасичений новобудовами. Виходить, на думку громади просто наплювали. Тут могли б зробити гарну відпочинкову зону, або ж збудувати малоповерхівки для АТОвців”.

 

Громадський активіст Денис Квасов наголосив, що ця територія – промислова зона, а тому будувати тут житлові комплекси не можуть. Наразі мешканці зібрали більше ста підписів, але, кажуть, у мікрорайоні мешкає понад тисячу людей, і всі вони проти забудови.

 

Вже завтра, 13 липня, о 10:00 відбудеться прес-конференція громадських активістів щодо незаконних рішень міської ради, прийнятих на сесії 8 липня. Місце проведення: готель “Станіславів” (4-ий поверх), що на вулиці Чорновола, 7.

Читайте також:  Північна Корея вивела 50 субмарин і подвоїла артилерію на кордоні

 

 

 

 

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.