facebook

На пасічнянському мості “поплив” асфальт. Комунальники звинувачують проектантів (фото)

Один із найважливіших мостів Івано-Франківська, що веде на Пасічну, минулої осені відремонтували. 

mypvo2gwreg1

Роботи дійсно були необхідними, адже міст знаходився у тяжкому стані – що підтверджував і тодішній мер Віктор Анушкевичус.

Втім, вже за місяць франківці почали помічати “тріщини” на дорожньому полотні. На такі коментарі відреагував директор ТОВ “Івано-Франківськавтодор” Андрій Шуневич, сказавши, що на мості все ще не завершені роботи по швам у верньому шарі.

 

У грудні новий мер Руслан Марцінків дав комунальникам доручення довести міст до ладу і полагодити стики. Михайло Смушак згодом відзвітував, що все зроблено.

 

Проте станом на липень 2016 року стан покриття моста не назвеш ідеальним чи хоча б просто якісним. Важко сказати, що більше вплинуло на утворення “горбів” з одного боку дороги – висока температура, велике навантаження на асфальт чи неякісно зроблені роботи. Але наразі стан дороги на мості – зокрема, тріщини, ями і горби – викликає шок у людей, що рухаються нею. А велосипедисти ризикують, наїхавши на такий горб, впасти зі свого транспортного засобу і опинитись під колесами автомобіля чи автобуса.

 




Я такого ще не бачив. Так ніби хвилі якісь тим асфальтом пішли. Що то за криворукі майстри його клали і скільки грошей вкрали?”
, – обурюється Василь, літній перехожий.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Директор ТзОВ “Івано-ФранківськАвтоДор” Андрій Шуневич запевнив, що всі недоліки буде виправлено вже найближчим часом.

 

Будемо ліквідовувати ті напливи поки проектанти не придумають нарешті нормального рішення. Під нашим асфальтом лишився прошарок старого матеріалу, якій втратив всі властивості по міцності, воно і вилазить. Проблем з мостом ще буде багато, там потрібне серйозне обстеження спеціалістами. Того року поспішили, от маємо постійну проблему. З іншого боку чекати теж не можна вже було, але нажаль проектне рішення не вдале, а ми тепер то розгрібаємо”,  -зазначив Шуневич в коментарі.

 

“Пасічнянський міст” збудований ще в 60-х роках минулого століття, тому уже давно потребував ремонту. Ще в минулому році під час перевірок з’ясували, що балки не витримують такого навантаження транспорту, яке припадає на них.

 

На ремонт верхнього шару моста витрачено 789,3 тис. гривень. Ремонт покриття вул. Галицької був одним із основних “передвиборчих ремонів” підприємства, наближеного до ВО Свобода. Асфальт для ремонтів доріг в місті виробляється також сумнозвісним Хриплинським заводом, який також вважають наближеним до ВО Свобода.

Читайте також:  Стався кричущий інцидент з 14-річною дівчинкою: Помирала прямо на вулиці і ніхто не звертав увагу

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.