facebook

Вся музика “ВКонтакте” може стати легальною

Mail.ru збирається підписати угоду з Universal, повідомляють ЗМІ

28_main
У найближчі дні Mail.ru Group може підписати ліцензійну угоду з Universal Music Group, найбільшим в світі власником прав на музику. Про це пишуть російські “Ведомости” з посиланням на двох осіб, близьких до учасників переговорів.
Представники Mail.ru Group, Universal і UMA відмовилися від коментарів.
Сторони перебувають на фінальній стадії узгодження умов і можуть оголосити про угоду в кінці тижня, каже одне з джерел. Договір буде поширюватися на всі соціальні мережі Mail.ru Group, в яких користувачі закачують і слухають музику, – “ВКонтакте”, “Однокласники” і “Мій світ”.
За словами одного зі співрозмовників “Ведомостей”, сума контракту складе близько $ 8 млн за три роки. Це так звані мінімальні гарантії, які правовласник отримує за сам факт використання музики. Також ліцензійний контракт зазвичай має на увазі поділ доходів між мейджорами і інтернет-компаніями Mail.ru Group, якщо ці компанії почнуть продавати підписку на музику або заробляти на рекламі.
Не всі умови ще узгоджені, є деякі юридичні складнощі, попереджає близьке до учасників угоди джерело. Тому в найближчі дні може бути підписаний не сам договір, а свого роду угода про наміри, фінальні ж умови контракту будуть узгоджуватися протягом наступного місяця. Інший співрозмовник, близький до учасників переговорів, заперечує: якщо сторони домовляться на цьому тижні, то буде підписаний договір.
Universal Music стане останнім із західних мейджорів, з яким Mail.ru Group домовиться про ліцензування музики. Раніше російська компанія вже підписала угоди з Sony Music і Warner Music, а також з компанією – дистриб’ютором музики Orchard. Крім того, у групи є ліцензійні угоди з великими російськими видавцями – Першим музичним видавництвом (ПМВ), студіями “Союз” і “Нікітін”.
Хоча ліцензійні угоди поширюються на всі проекти Mail.ru Group, правовласники не приховують, що їх головна мета – “ВКонтакте”. Вони вважають цю соцмережу головним піратським музичним ресурсом рунета. З 2010 р “ВКонтакте” входить в так званий список 301, куди Торговельне представництво США щорічно вписує найбільші в світі інтернет-ресурси, що порушують авторські права.
Приблизно половину музики у “ВКонтакте” створюють і завантажують самі користувачі, вважає співробітник великої інтернет-компанії. З половини, трохи більше 50% припадає на російську музику, решта – на зарубіжну, права на яку належать західним мейджорам.

Читайте також:  8-річний франківець написав колядку (ВІДЕО)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.