facebook

У Івано-Франківську намалюють новий мурал

У четвер, 14 липня, в громадському ресторані «Urban Space 100» розповіли про відкриття мистецької резиденції у Франківську. Ідея проекту полягає в передачі досвіду світових митців до нашого міста. Учасником першої мистецької резиденції у 2015 році був польський скульптор Павел Альтгамер. Цього ж року до нас приїде польський художник Славомір Чайковський, відомий під іменем ZBIOK.

NpCxBJ1-9Cw

За словами куратора проекту художника Євгена Самборського, організатори резиденції старались знайти в міру реалістичного, в міру прогресивного митця.

«Ми не хотіли шокувати іванофранківців, а зацікавити сучасним мистецтвом. Звісно, я розумію, що цей малюнок буде впливати на людей довгостроково, тому стиль Славоміра Чайковського ідеально підходить для мистецького початку в Івано-Франківську», – додає Самборський.

Цікаво, що підготовка до резиденції розпочалась ще пів року тому, саме тоді організатори придумали запросити до нас вуличного художника для створення в місті мурала. А після ажіотажу, який виник через мурали створені у рамках фестивалю «Porto Franko Gogol Fest» тема сучасного вуличного мистецтва стала ще актуальнішою.

«Славомір Чайковський створював мурали у Нью-Йорку, Лондоні, Римі, Празі, Берліні, Варшаві, Шанхаї і приємно, що наступним містом серед цих світових столиць стане Івано-Франківськ. Кожного разу художник спершу вивчає місто, спілкується з жителями, а потім пише для міста колажний реалістичний живопис», – розповідає Євген Самборський.

Приїде до нас митець 17 липня і в рамках резиденції покаже кілька документальних фільмів про вуличне мистецтво у Польщі.

Мурал буде завбільшки 20 на 10 метрів і намалюють його на вулиці Мазепи 100, біля 23 школи. Організатори проекту вже повідомили жителів будинку про настінний малюнок і вони відреагували позитивно на таку художню ініціативу.

Читайте також:  В Івано-Франківську спіймали сексуального збоченця (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.