facebook

У небі над Коломиєю кружляли літаки у знак пошани до українських військових

9 липня у Коломиї у рамках підготовки до Всеукраїнського фестивалю “Drive for life Fest” відбувся авіа-фестиваль. Захід пройшов під слоганом “Дякуємо за мирне небо над головою”.
DSC_7538-768x513


Зліт малої авіації присвятили українським військовим, які захищають нас на Сході. На летовищі зібралися пілоти з різних ку­точків України. Коломиянам та гостям міста демонстру­вали феєричні показові польо­ти авіамоделей, заїзди автомоделей, була також і виставка раритетних авто та гонки Ендуро.

“Завдання, яке ставлю перед собою, – це популяризація аеродрому у Коломиї. Хочу, щоб мала авіа­ція розвивалася на висо­кому професійному рівні. А також, щоб авіація була до­ступнішою для людей. Такими заходами ми показуємо техніку, приймаємо екіпажі з усієї України та з-за кордону, проводимо екскурсії містом. Сьогодні хотілося продемонструвати більше військової техніки, щоб популяризувати Збройні сили України, але практично вся техніка зараз на Сході. На захід ми запросили наших військових, 10 гірсько-штурмову бригаду, яка дислокується в Коломиї. Сподіваюся, що усім сподобається”, – розповів у ми­нулому підполковник авіа­ції ВПС України, теперішній голова Прикарпатської асоціації ма­лої авіації Ігор Табанюк.

До слова, учасникам традиційного злету (11 екіпажам), краєзнавець Василь Нагірний проведе екскурсію і розкаже цікаві факти про Коломию. Захід розпочався із рясного дощу, тому не всі екіпажі змогли дістатися аеродрому вчасно й довелося трохи відтермінувати їхній виступ. В той час військові демонстрували присутнім свої уміння поводження зі зброєю. Можна було навчитися розібрати-зібрати автомат.

Віктор Сумрій лейтенант 10 гірсько-штурмової бригади, переконаний, що такі заходи є необхідними і вони із задоволення долучатимуться до них.

“Хотіли побачити зразки авіаційної техніки, яка є у Коломиї, хоча не військова техніка, проте дуже цікаві об’єкти, які можна використовувати в екскурсійних цілях. Авіацію потрібно розвивати у будь-якому випадку, саме тому ми долучилися до заходу. Щодо нашої бригади, то наразі готується база, тривають роботи по відновленню військової частини, щоб вся бригада могла бути тут і виконувати свій обов’язок на постійному місці дислокації”, – зазначив Віктор Сумрій.

Читайте також:  Коли відбуватимуться магнітні бурі у листопаді: прогноз

У перерві між виступами льотчиків відбулися автогонки. Організував їх Михайло Вовк, президент Коломийського автоклубу “West Roads Wheels”.

“Це видовищне дійство – традиція для Коломиї, люди мають змогу побачити професійні виступи у небі, які організовує Прикарпатська асоціації ма­лої авіації на чолі з Ігорем Табанюком. Це унікальний захід, який відбувається на Прикарпатті. Ми також демонстрували свої уміння, це була наша репетиція перед фестивалем, що відбудеться у серпні”, – каже Михайло Вовк.

Цього дня кожен охочий міг побачити Коломию з висоти пташиного польоту і насолодитися майстерністю керування літаками, автомобілями та мотоциклами.

DSC_7397-768x513

DSC_7414-768x513

DSC_7432-768x513

DSC_7444-768x513

DSC_7473 (1)

DSC_7507-768x513

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.