facebook

Перегляд телевізора сприяє стоншенню кісток людини – відкриття

Тривале перебування перед телевізором знижує загальний рівень фізичної активності.

1459959746-7210

Діти, які багато дивляться телевізор, мають проблеми з кістками і більш схильні до розвитку остеопорозу в перспективі. Як зазначає meddaily.ru з посиланням на Reuters, вчені простежили за групою дітей аж до настання 20 років. На цей вік припадає пік кісткової маси. Виявилося, що чим більше людина сиділа перед телевізором у дитинстві, тим меншою у неї була маса кісток у 20 років.

Вчені вважали, що дитина проводила мало часу перед телевізором, якщо вона дивилася його менш як 14 годин на тиждень. Багато – якщо 14 годин на тиждень і більше. Отже, тривале перебування перед телевізором знижує загальний рівень фізичної активності. А фізичні навантаження корисні для кісток. До того ж, сидячий спосіб життя запускає небезпечні хімічні процеси в тілі, стоншуючи кістки.

Експерти радять для кісток корисні активні види спорту, але не контактні. Дуже добре працює паркур або просто пробіжки. Ці заняття зміцнюють м’язи, сприяють розвитку рівноваги і координації. Також варто періодично вставати з дивана під час перегляду телевізора. Перерви можуть припадати на рекламу. Ця порада стосується і до роботи за комп’ютером.

 

Читайте також:  “У тебе немає дітей”: cкандал Єгорової та Мухарського отримав гучне продовження (відео)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.