facebook

Донбас Україні «впихнуть» протягом 2-3 років, – огляд преси

Українці повинні розраховувати на самих себе. Якщо союзники запровадили санкції, то треба їх дотримуватись, наголошує експерт газети «День» політолог Тарас Березовець.

Map_of_Ukraine_political_simple_Donbass

Про це йдеться в огляді преси від Радіо Свобода.

Він стверджує, що в той час, коли європейці втрачають на санкціях десятки мільйонів євро, деякі фігуранти українського списку Forbes продовжують вести бізнес з окупантами, зокрема в Криму. Крім того, Київ має розуміти, що це довготривале протистояння, і Росія найближчим часом не розвалиться. Її ресурс міцності дуже високий, і його вистачить не менш ніж на 5 років. Тож потрібно розвивати економіку, боротися з корупцією і готуватися до протистояння «вдовгу». Експерт «Дня» також переконаний, що «Донбас Україні «впихнуть» протягом 2-3 років, але питання – на яких умовах».

Війна та «рука Кремля» – ось два архетипи, на які, як стверджує газета «Україна молода», списують те, що треба і не треба, і якими прикривають та вмотивовують численні негаразди та складнощі в країні. Чому в державі немає адекватної медицини та освіти, немає соціального захисту та порядку в комунальній сфері? Бо в країні – війна, яка поглинає останній гріш. Насправді ж Росії значною мірою підіграє здеградована політична еліта України, переконує газета.

Один із відомих борців з корупцією в світі Манфредо Маррокін готовий ділитися усіма напрацюваннями з українцями, стверджує газета «День». Головне, на його думку, це переламати тренд безкарності, який панує в Україні. В інтерв’ю виданню він розповів про глобальну модель подолання безкарності та корупції, яка може допомогти Україні.

Газета «Сегодня» коментує викрадення голови департаменту «Укрзалізниці» Валерія Людмирського й інформує, що за останні роки в Україні відбулося не менше десятка викрадень посадових осіб. Левова частка їх припадає на зону бойових дій, де жертвами бойовиків ставали директори шахт, шкіл, медіа-керівники, глави виборчих штабів. Газета нагадує, що за викрадення людини в Україні карають п’ятьма роками в’язниці.

Читайте також:  Готуємося до Великого посту 2022: 13 лютого - неділя митаря та фарисея

В Україні продовжується вступна кампанії до вищих навчальних закладів і вже з’явилися перші нарікання і невдоволення від майбутніх студентів. Газета «Сегодня» зібрала основні скарги вступної кампанії-2016 і розповідає про них у матеріалі «Порушення у вишах: топ-скарги студентів».

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.