facebook

На Львівщині митник і прикордонник організували схему нелегального ввезення автомобілів з ЄС

Митник і прикордонник, яких 20 липня зранку львівські правоохоронці затримали за хабар, були організаторами злочинної схеми. За незаконну грошову винагороду вони дозволяли ввозити на територію України автомобілі, які були зняті з обліку в країнах ЄС. Про це повідомили у департаменті захисту економіки Національної поліції України.

1398285

Оперативники управління захисту економіки у Львівській області спільно із військовою прокуратурою затримали групу осіб, до складу якої входять головний інспектор митного поста «Угринів», інспектор прикордонного пункту пропуску «Павловичі» та два цивільних мешканця Львівщини.

«Правоохоронці встановили, що працівники митниці та прикордонної служби організували корупційну схему. За певну винагороду громадянам дозволялось ввозити до України транспортні засоби, які були зняті з обліку у країнах Європейського Союзу», – зазначили в управлінні.

Посадовці відповідали за безперешкодне переміщення транспорту через кордон. Два цивільних жителя області шукали клієнтів та організовували ввезення автомобілів, а також були посередниками при передачі грошей.

20 липня у Львові на вулиці Петлюри правоохоронці затримали цивільного учасника корупційної схеми під час одержання хабара в сумі $700 за завезення автомобіля марки Nissan Pathfinder.

Головного інспектора митного поста «Угринів» затримали при виїзді із зони митного контролю. Він щойно закінчив свою робочу зміну. Інспектора прикордонного пункту пропуску «Павловичі» затримали у Жовкві.

У автомобілі митника правоохоронці вилучили 13 тис. грн, $1,5 тис., 500 польських злотих, 200 чеських крон. За місцем проживання прикордонника – 6 тис. грн, $50, банківські картки та мобільні телефони.

Правоохоронці проводять одночасно 40 санкціонованих обшуків у цій справі.

За цим фактом військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище). Цією статтею передбачене  позбавлення волі терміном від восьми до дванадцяти років з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років.

Читайте також:  На Прикарпатті двох посадовців юстиції викрили на хабарі в 600 доларів США та 4 тисячі гривень

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.