facebook

Коли сусід — зараза. Рейтинг семи найстрашніших видів сусідів

Приходиш на роботу злий і невиспаний, бо хтось зранку вже почав ремонт. І все вони мусять знати й запхати свого носа у твої справи. Часто, не бажаючи того, ти й сам знаєш найменші деталі їхнього життя, бо ж добре чуєш крики за тоненькою стінкою. Мало того, вони ще й можуть затопити чи закидати сміттям…

susid (1)

«Репортер» з власного досвіду, з досвіду друзів, знайомих і читачів склав рейтинг семи найстрашніших видів сусідів. Шукайте свого. Якщо не знайдете, то ви щасливчик і живете з янголами.

Загарбник. Мало їм своїх квадратних метрів, лиш дивляться, де б то щось добудувати, надбудувати, знести й звести. Мають таку звичку. От, пройтися містом, лише по одній вулиці, то таких незаконних добудов зо дві-три точно нарахуєш. Такі сусіди і посідають сьоме місце нашого рейтингу.

Про сусідів-загарбників розповідає Наталя



(прізвищ тут не буде, бо людям з тими сусідами ще треба якось жити) з вулиці Гарбарської. Каже, мешканці трьох поверхів з сусіднього будинку, якось скооперувались і добудували спільний гараж — виступає аж на чотири метри.

«На тому гаражі простора тераса, а на тій терасі ще одна, — говорить Наталя. — Спаплюжили фасад, тепер це якась архітектурна потвора. До речі, в цьому ж будинку мешканці верхніх поверхів прибудували собі ще один поверх. Якби у Франківську робили рейтинг найогидніших з вигляду споруд, то ми були б першими. І найголовніше — лишається тільки надіятись, що будинок від такої ваги не завалиться».

Плюшкін. То такий вид сусідів, який у своє помешкання тягне різний непотріб. Добре, до своєї хати, але через сморід потерпає вся сходова клітка, поверх, під’їзд. Сусідство з такими шкідниками розділила франківчанка Христина. Дівчина розповідає, що поруч з нею живе старенька жінка з сином. Вони щодня риються по смітниках, а все назбиране складають у своїй квартирі та на горищі.

«Ми з сусідами минулого літа дві машини такого мотлоху вивезли, — говорить Христина. — Вони продовжують зносити сміття. Вже куди не скаржились — без результату».

Засранець — на п’ятому місці. Недопалки під під’їздом, порожні пляшки з-під пива — буває, що це ще квіточки. Бо є такі унікуми, що просто підкладають під ваші двері своє сміття. Ви ж своє будете виносити? Ну то заодно і їхнє прихопите. Про таких розповідає Мар’яна, вона мешкає на Тролейбусній, у новобудові.

«Відколи ми заселились у нас під дверима постійно стояли пакети зі сміттям, — обурюється жінка. — Ми спершу навіть виносили, а потім пробували говорити з сусідами. А вони ще тебе дурним роблять, мовляв, то не їхнє, а з інших поверхів. Ми живемо на восьмому поверсі, над нами купила квартиру лиш одна родина й вони за кордоном. Решта порожні. То що, знизу несли? Нарешті, чоловік не витримав, не полінувався і відзняв на телефон, як сусід підкладає свій пакет зі сміттям. Показали запис, то він ще й образився. Тепер не вітаються, але сміття вже не залишають».

Любитель котів. Ще один розповсюджений вид сусідів. Люди вони добрі, чуйні, але коли тих чотирилапих на один метр квадратний стає забагато — несолодко цілому будинку. З котолюбкою по сусідству кілька років мешкала Надія. Старий будинок на Вовчинецькій вона ділила з двома бабцями, і одна з них дуже любила котів.

«Діти, онуки розїхалися, то вона собі знайшла відраду в котах, — розповідає Надя. — Їх десь зо 20 було — малі, великі. Постійний гамір і сморід. Одного разу я ледь серцевий напад не отримала. Йшла вночі з дискотеки. У дворі темрява, а тут із двох сусідських вікон на мене дивляться зелені, червоні, сині очі. Ще й світяться. Мені мову відняло. Не знаю скільки часу минуло, поки прийшла до тями і зрозуміла, що то просто сусідські коти».

susid (2)

Водяник. Третє місце за шкідливістю. Точно один раз в житті стикалися з тим, що вас топили сусіди. Ну добре, один раз випадково затопили когось і ви. Та що робити, коли над тобою живе справжній водяник, чи то пак — сам Нептун власною персоною.

Читайте також:  Україна і Росія опустилися в рейтингу конкурентоспроможності

Над таким горе-сусідом мешкала Ольга із Богородчан. Каже, через цього сусіда у них в кухні й коридорі три роки не було світла. Просто втомились міняти проводку, бо підтоплював часто.

«Нормальний чоловік, електрик, до речі, але дуже забудькуватий, — сміється нині Ольга. — Добрий сім’янин, не алкоголік якийсь. Але одного разу так затопив, що плавали сусіди з четвертого по другий поверх. Просто забув вимкнути воду, а сам побіг по доньку у садочок. Жінка його якраз на заробітках була, то вислала гроші всім сусідам на ремонт. Він коли у двір виходив, то інші сусіди одразу питали: «Ти крани позакривав?».

Небайдужий. Друге місце, дуже популярний вид. Ви їх зустрічаєте зранку, коли йдете на роботу, коли повертаєтесь додому. Навіть вночі, під ранок, у дощ, сніг — вони є і все про вас знають.

Про надто турботливих бабусь-лавочниць розповідає Микола.

«Вони знають, коли я вночі приходжу, що в такій чи такій годині мене привезла машина, — каже він. — Раз поїхав до батьків на вихідні, то переживали, чи все добре, бо ж у моїй квартирі два дні не світилося. Де це я був, бо вони хвилювались?! Просто дивує — людям нічого робити».

Галасуни. Це просто чемпіони, перше місце. Тут вам і студенти з вічними п’янками та гулянками, ремонтники зі свердлінням стін з самого ранку та ще й у вихідні! О, а ще є скандалісти та забіяки.

«У нас сусідська молодь до четвертої ранку співає пісень, верещить, матюкається під вікнами, — скаржиться калушанка Оксана. — Дуже добре чути аж на дев’ятий поверх! Ржуть, як коні! І вікно не закриєш, бо спека. На восьмому поверсі від того реготу починає люто гавкати пес. А зранку на сьомому поверсі вже три місяці ніяк не можуть закінчити ремонт. Голова квадратна, зриваєшся на рідних».

«А в мене сусіди взагалі унікальні, — розповідає франківчанка Надя. — Обоє лікарі, ніби інтелігентні люди. Та інколи з їхньої квартири такі крики з матами, що можна цілий словник складати. Баняки літають, він кричить, вона верещить, плаче. А через кілька хвилин усе закінчується дуже голосним сексом… І будь тут мудрим».

Ви себе не впізнали? Добре. А своїх сусідів? Теж ні? Тоді вітаємо.

Читайте також:  Президентством Зеленського задоволені 58% українців

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.