facebook

Тука повідомив деталі стратегії повернення Донбасу

За словами Георгія Туки, окуповані території на сході України будуть повернуті військово-політичним шляхом.

708786

Про це заступник міністра з питань окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука розповів у інтерв’ю Радіо Свободі.

Тука наголосив, що першим пунктом стратегії є припинення обстрілів та діяльності диверсійно-розвідувальних груп за будь-яких обставин.

«Після того треба поновлювати горизонтальні відносини між населенням: спочатку – пом’якшення, а потім, сподіваюся, і повна відміна будь-яких обмежень щодо пересування товарів. Потім треба почати процес повернення легітимної української влади – не лише армійські підрозділи, Нацгвардія, поліція, а такі органи влади як Пенсійний фонд, Міністерство охорони здоров’я, соціальні служби», – каже він.

За словами заступника, наступним кроком у поверненні Донбасу буде процес демілітаризації, роззброєння бойовиків «ДНР» та «ЛНР» та формування місцевих органів влади, зокрема, силової складової.

«І лише після цього можна казати про повернення решти державних органів, тобто банківських українських систем, ЗМІ, взяття під контроль з допомогою міжнародних спостерігачів і озброєних місій не тільки самої території, але і кордону. І вже через певний час можна буде вести розмову про проведення місцевих виборів. Але на це знадобиться багато часу», – наголосив Тука.

Читайте також:  Нафтогаз хоче міжнародне розслідування поставок газу на Донбас з РФ

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.