facebook

У Франківського аеропорту можуть забрати авіаційний сертифікат

У аеропортів Івано-Франківська, Дніпра та Запоріжжя можуть відкликати авіаційні сертифікати через низьку кількість авіаперевізників.

Aerodrom-asfaltniy-zavod-aeroport-Ivano-Frankivsk-gromada-1261-890x395


Про це в інтервю ЕП заявив Міністр інфраструктури Володимир Омелян.

“Мене турбує в останній місяць дивна поведінка окремих аеропортів. Це Івано-Франківськ, Дніпро і Запоріжжя. В моєму баченні аеропорти повинні бути зацікавлені отримати максимальну кількість авіаперевізників. З ними ми провели останню нараду і якщо ситуація не покращиться, ми будемо просто роздивлятися можливість відкликання авіаційних сертифікатів для цих аеропортів”, – зазначив міністр.

За його словами, проблема Запорізького аеропорту полягає у тому, що аеропорт не дає авіаперевізникам слотів в необхідний час.

“В нас також є проблема іншого характеру: люди не готові платити високі ціни за авіаперевезення, але, з іншого боку, ми бачимо компанію Bravo, яка відкрила маршрут Київ-Одеса. Є декларація ще однієї компанії, яка теж готова літати у цьому напрямку за достатньо низькими цінами. Потенційно їм цікаво, однак це сезонний напрямок, і треба розуміти це”, – додав він.

Крім того, Омелян похвалив аеропорти Рівного, Житомира, Херсона та Чернівців.

“Радує також те, що у нас кожного другого-третього тижня нізвідки з’являється якийсь маленький регіональний аеропорт, про існування якого більшість мешканців України навіть не підозрювали. Запускається Рівне, відновився Житомир, ефективно працює Херсон, абсолютно нормально функціонує Івано-Франківськ, запустилися Чернівці”, – наголосив він.

Нагадаємо, сьогодні у Франківському аеропорту, який знаходиться у концесії “Скорзонери”, працюють дві компанії – МАУ та Дніпроавіа, які належать олігарху Ігорю Коломойському.

Читайте також:  В аеропорту літак "Київ-Івано-Франківськ" з'їхав зі злітної полоси: На борту було 47 осіб

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.