facebook

Син Мустафи Джемілєва може вийти з в’язниці у Росії вже 26 листопада

Захист Хайсера Джемілєва, якого вивезли відбувати термін ув’язнення до Росії після анексії Криму, має підстави вважати, що він вийде на волю 26 листопада вже цього року, повідомляє Укрінформ.

13_main_ukr

Як пояснив його адвокат Микола Полозов, Джемілєв-молодший може вийти на волю у зв’язку з закінченням терміну ув’язнення (саме 26 листопада). Однак російська влада може змінити цю дату.

Адвокати готують необхідні документи для звільнення Джемілєва. Ситуація ускладнена тим, що невідомі викрали його паспорт громадянина України. До Генеральної прокуратури Росії подана відповідна заява.

“Ще одна позитивна новина: схоже тут, нарешті, відстали з розмовами про російське громадянство Хайсера. Перестали його нав’язувати і одночасно допустили до нього українського консула, тим самим де-факто визнавши його українське громадянство”, – зазначив Полозов.

Син Уповноваженного України з прав кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва Хайсер у травні 2013 року застрелив через необережність  друга сім’ї Февзі Едемова. Після анексії Криму Росією Хайсера Джемілєва вивезли з СІЗО у Сімферополі в Астрахань.

Раніше повідомлялося, що спецслужби Росії утримують 14 активістів кримськотатарського народу, які вважаються незаконно утримуваними.

Читайте також:  На виборах у Чернігові відкрилися виборчі дільниці

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.