facebook

Як не стати жертвою інтернет-шахраїв?

Зрозуміло, що за допомогою мережі Інтернет можна не виходячи здому, здійснювати різні види грошових операцій в т.ч. куплятипотрібні товари. Це дуже зручно. Та, щоб не стати жертвою шахрїв,потрібно знати яких помилок припускаються покупці через щовтрачають свої гроші.


3922141dc75449f998b81493420de592-1

Передусім забуваємо, що Інтернет, попри свою доступність і масовість,приваблює й різного роду аферистів. Для лиходіїв він зручний тим, що незнаєш в обличчя людини, з якою маєш справу, тож зловмисник може себевидати за кого захоче, а відтак обдурити та заволодіти чужими коштами чимайном.

Так, в Галичі правоохоронці розшукують афериста, який поповнив своїкишені на 7 500 гривень. Жертвою обрав 30-річного чоловіка, який,намагаючись зекономити, на відомому сайті оголошень в Інтернеті замовивмотоблок, за який завчасно перерахував гроші, а товару так і не отримав. Тому робіть висновки: чи варто замовляти товар з передоплатою? Нізвичайно! Тільки на тих сайтах замовляйте, де проводиться оплата післяодержання замовленого.

Цього ж дня до поліції звернувся ще один ошуканий, 62- річнийфранківчанин. Як було встановлено правоохоронцями, чоловік розмістивІнтернет-оголошення на сайті «ОЛХ» про продаж акрилової фарби. Пізнішедо нього зателефонувала невідома особа під приводом перерахунку грошей за фарбу, заволодівши шахрайським способом номером кредитної карточки,зняла грошові кошти в сумі 670 гривень, після чого на телефонні дзвінкиперестала відповідати. Ситуація не зрозуміла тим, що очевидно потерпілийнадав??? пін-код картки, чим і скористалася зловмисниця і замістьперерахувати кошти на рахунок вона їх викрала.

За кожним зверненням потерпілих від шахрайських дій працівникиприкарпатської поліції здійснюють заходи щодо розкриття цих злочинів.Проте правоохоронці застерігають краян бути пильними і не довіряти своїфінансові справи незнайомцям. Шахраї вдаються до різних вигадок таспособів, щоб ввести в оману потенційних потерпілих. Насамперед, щостосується вказаних покупок через Інтернет-мережу, – то зловмисникиприваблюють покупців значно нижчими цінами. Якщо Ви знаєте орієнтовнувартість товару, а на сайті вказані акції із 30-50 % знижками, то це першийпривід задуматися у чесності проведення торгової оборудки.

Читайте також:  Сектанти в Україні: стало відомо про нові способи обману довірливих людей

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.