facebook

5 інновацій, які мене надихають

Я ніколи не був техногіком – вважав за краще почекати, поки інновації дозріють. Але останнім часом їх стає так багато, що просто неможливо залишатися осторонь.

1-21


Я вибрав кілька інноваційних гаджетів і ідей, які мене надихають і допомагають по-новому подивитися на бізнес і звичайне життя.

Перше, на що я звертаю увагу, коли бачу якісь нові гаджети, – можливість застосувати їх у вирішенні конкретних завдань. Наприклад, ми щільно працюємо з логістичними компаніями та процесами. Одна з найактуальніших проблем для них – крадіжка. В тому числі, і крадіжки вантажів. “Київстар” допомагає клієнтам вирішувати проблеми з допомогою телекому, наприклад, забезпечуючи моніторинг місцезнаходження транспорту і контроль за витратою палива. Але поки ми не можемо забезпечувати схоронність вантажів.

Такий пристрій, як Noke – замок, який можна відкрити лише за допомогою спеціального додатка на смартфоні, може стати однією із складових нашого рішення для логістів. За допомогою цього гаджета, власник автопарку контролює вантаж та місцезнаходження замку, може віддалено відкривати доступ для своїх водіїв і навіть встановлювати графік відкриття девайсів. Такий замок нагоді не тільки для бізнесменів. Він корисний для велосипедистів, власників заміської нерухомості і гаражів – власне, для всіх, у кого є що закривати. Мені цікаві подібні пристрої, оскільки вони відкривають нові напрямки розвитку нашого бізнесу.

Але Noke – це вже реальність. А є технології і пристрої, які досі здаються прибульцями з далекого майбутнього. Наприклад, біоелектроніка. Вчені по всьому світу розробляють нові типи пристроїв – гнучкі електронні девайси, які дозволяють моніторити стан здоров’я, вводити ліки, здійснювати електростимуляцію і відправляти дані на смартфон лікаря і пацієнта. Головний плюс таких гаджетів – вони кріпляться безпосередньо на шкіру і ніяк не обмежують життя хворого. Незважаючи на те, що це відносно новий напрямок у науці, вже є прототипи і навіть готові пристрої. Наприклад, вчені з Університету Північної Кароліни розробили антену, яка відстежує температуру, вологість шкіри і руху тіла і передає дані лікаря. Розвиток даного напряму медицини може кардинально змінити підходи до лікування різних захворювань. І відкриває нові можливості для телеком-операторів.

Читайте також:  Понад рік суд розглядає справу 35-річного іванофранківця, який мало не до смерті побив двох неповнолітніх хлопців (відео)

Ще одна інновація, яка мене надихає – проект Loon від Google. Повітряні кулі, які роздають інтернет – це чудова ідея. Немає ніякого сенсу в тому, щоб захищати людей від доступу до всесвітньої павутини і не давати їм повноцінно використовувати можливості нових технологій. Ми зі свого боку докладаємо масу зусиль, щоб українці розуміли, як і навіщо використовувати 3G і фіксований інтернет, а Google намагається дати доступ тим, у кого його просто немає.

Звичайно, я думаю не тільки про бізнес-інновації. Мені подобається й те, що може просто прикрасити або урізноманітнити повсякденне життя. Не можу сказати, що я великий фанат смарт-годинників, найчастіше вони просто не поєднуються з корпоративним стилем одягу. Але ось гаджет від Tag Heuer мене зацікавив. Це «розумний» годинник, заховаий в класичний корпус. Його можна носити, як з повсякденними класичними костюмами, так і casual-одягом.

А ще мене захоплюють нові типи персонального електротранспорту – гіроскутери, гіроборди, моноколеса. Поки що їх використовують, в основному, гіки, але гіроскутер Ninebot mini позиціонується як пристрій для бізнесменів. Він розганяється до 16 км/год і стане в нагоді тим, хто зовсім не любить ходити пішки по місту. Або тим, хто любить так багато гуляти, що просто не може обійти всі на своїх двох. Коротше, він мені подобається, оскільки мій син захоплюється скейтбордом. Поява таких пристроїв в майбутньому може кардинально змінити пересування по місту і, в деяких випадках, замінити міський транспорт. Так і уявляю собі вулиці, повні людей на футуристичному транспорті. Краса!

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.