facebook

Франківці сплатять 6 гривень 89 копійок за кожен “зайвий” метр квадратний житла.

Платити за свою нерухомість будуть ті власники квартир та будинків, площа яких перевищує 60 та 120 метрів квадратних відповідно.


photo-1

Згідно нововведень, оподатковується “надлишкова площа”. Вона вираховується як різниця між реальною площею та пільговою. Не підпадають від оподаткування квартири площею до 60 метрів квадратних і житлові будинки площею до 120 метрів квадратних.

 

Наприклад, якщо власник має квартиру в 75 квадратних метрів, то він буде сплачувати податок тільки з 15 квадратних метрів. Або якщо ви є власником заміського будинку в 150 квадратних метрів, то сплатите податок з 30 квадратних метрів.

 

В різних населених пунктах розмір оподаткування буде свій. Місцеві органи самоврядування самі визначають ставку податку. Але вона не може перевищувати 3 відсотків мінімальної зарплати. У 2016 році мінімальна зарплата – 1 378 гривень.

 

В Івано-Франківську ставка податку становитиме 0,5% мінімальної зарплати за квадратний метр. Тобто кожен власник “надлишкової площі” сплатить 6 гривнь 89 копійок за кожен квадратний метр.

Читайте також:  В Нацкомісії розповіли, у скільки разів буде підвищено тариф на електроенергію для населення

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.