facebook

У Рожнятові судять винуватця смертельної аварії

У Рожнятівському районному суді відбулося чергове судове засідання у справі про обвинуваченняВіталія Якібчука. У грудні минулого року він напідпитку скоїв ДТП, внаслідок чого загинув 44-річний Орест Тимків.

IMG_3116


На цей раз суд допитав Богдана Дмитрика — свідка, який того вечора їхав позаду авто «Рено», який керував Орест Тимків.

«Ми рухалися приблизно з однаковою швидкістю, — розповів свідок. — Я побачив світло фар зустрічного автомобіля. Він різко виїхав на смугу зустрічного руху й зіткнувся з «Рено», водій якого навіть не встиг загальмувати. Усе відбулось дуже швидко. Склалося враження, що водій мікроавтобуса «Фольксваген» або заснув за кермом, або хотів покінчити життя самогубством».

При цьому свідок Дмитрик зазначив, що небезпеки чи перешкоди для руху мікроавтобуса не було, дорога була сухою й головне — вільною від інших автівок, пішоходів чи роверистів.

За словами Богдана Дмитрика, після ДТП із зустрічного боку під’їхав автомобіль «Опель», водій та пасажири якого намагалися витягнути Ореста Тимківа з автомобіля.

«Ми думали, що водій «Рено» вже неживий, тому почали шукати іншого водія, — додає Дмитрик. — Його за кермом не було, згодом побачили на асфальті чоловіка, який лежав долілиць. Він також не подавав ніяких ознак життя, проте потім прийшов до тями».

За словами свідка, водій попросив сигарету і навіть не підійшов до іншого авто, лише запитав, чи всі живі.

Коли свідок розповідав деталі пригоди, у судовій залі плакала вдова. Вона каже, що вже змучилась чекати справедливості — суд кілька разів переносили. Не закінчився він і цього разу: суддя, адвокати та прокурор вирішили знайти ще одного свідка – Андрія, який їхав у авто разом з Богданом Дмитриком. Проти цього виступив лише обвинувачуваний — Віталій Якібчук свою вину визнає повністю. Вважає, що ідентичні з попередніми покази ще одного свідка хід справи не змінять.

Читайте також:  Охоронець лікарні знімав порно та викладав в інтернеті

Чергове судове засідання у цій справі запланували на 15 серпня. Родичі загиблого сподіваються, що на цей раз суд уже винесе вирок.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.