facebook

Турчинов пообіцяв негайну мобілізацію в разі загострення на фронті

Українська влада поки не зважилися проводити сьому хвилю мобілізації. Але готова зробити це дуже швидко.
122718

Секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що “у разі серйозного загострення на фронті нова мобілізація буде оголошена негайно”. За його словами, з початку 2016 року кількість бажаючих проходити військову службу за контрактом збільшилася майже на 40%.

“Але в умовах протистояння з Російською Федерацією Україна не може відмовитися від призову. Потреба в підготовлених резервах занадто висока і є критичною для виживання нашої держави”, – підкреслив секретар РНБО. Разом з тим, за його словами, за перше півріччя поточного року в два рази скоротилася кількість мобілізованих.

“Вже в другому півріччі 2016 року мобілізовані повинні повертатися додому”, – сказав Турчинов. Читайте також: Порошенко звільнив від мобілізації родичів загиблих учасників АТО Нагадаємо, що в Україні поки що відмовилися від проведення сьомої хвилі мобілізації. Однак президент і головнокомандувач Петро Порошенко заявив, що мобілізація залежить від ситуації на фронті і дій агресора.

У середині липня Турчинов заявив, що в разі загострення ситуації на сході України РНБО може внести до порядку денного питання про введення в країні воєнного стану.

Читайте також:  Зеленський вирішив долю Криму, готується доленосний закон: «несподіваний удар для Путіна»

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.