facebook

Нові санкції проти Росії. ЄС покарав російських сталеварів

Європейський союз ввів антидемпінгові мита на холоднокатаний прокат з Китаю та Росії

Вчора Європейський союз ввів санкції проти китайських та російських металургів, а саме антидемпінгові мита на холоднокатаний прокат з цих країн.

im578x383-bigstock-Metal-Casting-Process-11276255

Приводом для запровадження антидемпінгових мит стала скарга європейських металургів – Європейської асоціації виробників сталі Eurofer, обурених штучним заниженням цін на холоднокатану сталь з боку конкурентів.

На частку асоціації припадає понад 25% виробництва листової холоднокатаної сталі в ЄС, її використовують під час виробництва автомобілів і побутової техніки.

У Eurofer заявили, що таким способом російські та китайські компанії нечесно витісняють з ринку інших продавців.

Санкції зачіпають найбільші російські компанії “Северсталь”, Магнітогорський і Новолипецький металургійні комбінати (ММК і НЛМК), триватимуть вони п’ять років.

Поставки холоднокатаного прокату “Северстали” до Європи щорічно складають близько 200-250 тисяч тонн, ММК – близько 100 тисяч тонн, а поставки НЛМК в 2015 році сягнули 350 тисяч тонн, зазначає інформагентство “Інтерфакс”.

Аналогічні обмеження запроваджено проти низки китайських підприємств.

Найбільше мито введено для продукції Новолипецького металургійного комбіната Віктора Рашнікова – 36,1%. Для “Северстали” – 34%, для  Магнітогорського металургійного комбінату- 18,7%.

Ще раніше у лютому 2016 року Єврокомісія ввела попередні антидемпінгові мита на холоднокатаний прокат з Росії. Для ММК, “Северстали” і НЛМК вони становили 19,8%, 25,4% і 26,2%.

У червні рівень мит було підвищено для “Северстали” – до 34%, НЛМК і інших металургійних компаній – до 36,1%. Для ММК мито знизили до 18,7%. Тепер Євросоюз остаточно затвердив мита на цьому рівні

ЗМІ в Росії вже повідомили, що російські металурги будуть оскаржувати введені обмеження.

Зокрема, в НЛМК звинуватили Єврокомісію, що її розслідування нібито проведене з численними порушеннями, а надані компанією під час перевірок дані були проігноровані і замінені інформацією про продукцію інших компаній і сфабрикованими розрахунками.

Читайте також:  Кількість жертв терактів у світі в 2014 році зросла на 80% - доповідь

Приклад Євросоюзу – не одиничний. У січні 2016 року мита на російський гарячекатаний плоский прокат ввела Туреччина: для ММК – 13,7%, “Северстали” – 12,4% і НЛМК – 9,4%. У грудні 2015 року відносно невисокі (6,3%) мита для російських металургів ввели також США.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.