facebook

Комедія про Гітлера може отримати “Оскар”

Комедія “Він знову тут” (Er ist wieder da), яка розповідає про пригоди Адольфа Гітлера у сучасному світі, увійшла в число восьми німецьких картин, що претендують на “Оскар” в 2017 році

ikjuyhd_729x547

З восьми фільмів чотири присвячені проблемі нацизму, передає depo.ua з посиланням на BBC News.

Комедія про Гітлера може отримати “Оскар” – фото 1

Серед них “Щоденник Анни Франк” і “Держава проти Фріца Бауера”. 25 серпня незалежне журі обере з шорт-листа один фільм, який Німеччина направить на здобуття “Оскара”.

Знятий Давидом Внендтом по однойменному бестселеру журналіста і письменника Тимура Вермеша фільм “Він знову тут” став лідером німецького прокату.

У ньому показано, як Гітлер потрапляє в Берлін початку 2010-х і з подивом спостерігає за реаліями сучасної німецької життя. Його приймають за актора, який вдало грає фюрера, і в результаті Гітлер стає зіркою YouTube і телебачення.

На початку 2016 року італійські кінематографісти заявили про намір зняти італійську версію стрічки, де замість Гітлера буде фігурувати диктатор Беніто Муссоліні.

Читайте також:  В Німеччині зупинилось серце нашої землячки з Франківщини пані Марії Николайчук. Вічна та світла пам’ять

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.