facebook

Франківські водії не зважають на нові штрафи: за тиждень 24 нетверезих за кермом

На сьогодні ситуація з безпекою руху на дорогах в Івано-Франківську, як і загалом в Україні, є критичною. Про це сказав Дмитро Міхалець, керівник патрульної поліції міста, 9 серпня на оперативній нараді у міськвиконкомі.


pyaniy-vodiy1-890x395

За його словами, за сім місяців 2016-ого сталося 611 ДТП, 104 з потерпілими.

«Незважаючи на те, що відповідальність зросла майже у три рази, за тиждень було виявлено 24 факти керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння», – сказав Дмитро Міхалець.

Один із таких водіїв відмовився виконати вимоги поліцейського, і його патрульні переслідували аж до квартири.

Нагадаємо, у кінці липня зросли штрафи за нетверезе водіння. За перше порушення –  10 200 гривень, друге – вдвічі більше.

Міхалець повідомив, що з 8 серпня до 12 вересня триватиме місячник безпеки дорожнього руху. Проводитимуть профілактичні патрулювання міста із залученням засобів масової інформації та громадських організацій.

До початку навчального року патрульні разом з комунальниками планують обстежити дорожню мережу біля шкіл та дитсадків – наявність розмітки, знаків, освітлення переходів.

У всіх закладах освіти у вересня патрульні проведуть уроки з безпеки дорожнього руху.

Читайте також:  У Франківську провели рейдову перевірку транспортних засобів, які обслуговують міські автобусні маршрути. Порушників є аж шість

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.