facebook

Франківські чиновники за державні кошти придбали житло для інваліда, де немає ні газу, ні світла (відео)

В Івано-Франківську інваліда намагалися заселити в руїни за 400 тис.

Dep_soc_pol-IF-ODA

Житло для інвалідів. В Івано-Франківську чиновники за державні гроші придбали для соціально незахищеної родини будинок, де немає ні газу, ні світла, ні навіть підлоги. І, схоже, цей випадок – не поодинокий.

Про це пишуть Версії з посиланням на Подробности.

Цей будинок в селі Попельники для Василя Бойчука купив департамент соцполітики Івано-Франківської обладміністрації за майже 400 тисяч гривень. В’їжджати в нього чоловік з дружиною-інвалідом і двома маленькими доньками навідріз відмовляється.

“Дверей немає. Тут неможливо жити. У будинку – грибок. Як я з дітьми можу йти сюди жити, з маленькими?”.

Власне житло, належне йому за законом, Василь – інвалід дитинства і колишній вихованець інтернату – чекав 20 років. Нещодавно обладміністрація, нарешті, знайшла на нього гроші. Не встигли вони вступити на банківський рахунок Василя, як пролунав телефонний дзвінок.

“Я – продавець житла в Попельниках. Ті гроші, що надійшли тобі, ти повинен віддати за твоє житло. Сказав, що він від директора департаменту соціальної політики Бурдяк Лесі Іванівни. Я ті гроші віддав”, – розповідає Василь Бойчук.

Коли Василь побачив, за що заплатив, попросив інший варіант. І навіть сам підшукав новобуд, недалеко від райцентру, причому набагато дешевше. Чиновниця навіть слухати не стала.

“Сказала, якщо не хочете, так не хочете, не будете мати нічого. Абсолютно”, – говорить Василь Бойчук.

Історією Василя зацікавився громадський працівник Дмитро Сідлярчук. Зараз він у лікарні після замаху. Розповідає: як тільки розкрив злочинну схему, до паркану його будинку підкинули вибухівку. Каже, що махінації покривала особисто глава департаменту соцполітики.

“Вона думала, що це сирота, у нього забрати гроші, запропонувати будь-сарай, сарай дорогою, і це видати йому за будинок, то він дасть згоду і на цьому закінчиться. І вони решту коштів, скільки там це буде, вони хотіли це привласнити “.

Читайте також:  Фейгін розповів, що Сущенко у Москві намагався дізнатися про дії бойовиків на Донбасі

Подібний випадок стався і в сусідньому – Косівському районі. Чотирьом дітям з притулку хотіли купити будиночок на сорок квадратів за 700 тисяч гривень. Неподалік від того ж села Попельники. Операцію зірвав міськрада.

“Ми за ці гроші знайшли в місті Косові будинок на сім кімнат. Сім кімнат, дванадцять соток землі навколо. Є ванна, колодязь, гараж цегельний”, – розповідає Косівський міський голова Юрій Плосконос.

Отримати коментар глави департаменту соцполітики “Подробицям” не вдалося. Леся Бурдяк – у відпустці. Її заступник запевняє: будинок в Попельниках для Василя Бойчука вибрали не вони.

“Хто насправді йому шукав житло, я не знаю. За документами, Бойчук знайшов собі житло і підписав попередній договір купівлі-продажу”, – запевняє заступник директора соціальної політики Івано-Франківської ОДА Віталій Яворський.

Чи проводилася експертиза технічного стану будинку? І якщо так, то чому департамент схвалив покупку такого житла? Відповіді на ці питання ми не отримали. Василь написав заяву в поліцію. І ось парадокс, як тільки почався розгляд, йому на рахунок повернули всі гроші, сплачені за житло в Попельниках.



Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.