facebook

Північна Корея на знак протесту запустила дві ракети

КНДР запустила дві ракети малої дальності у бік моря на знак протесту проти щорічних військових навчань США і Південної Кореї.

korea_2


За даними південнокорейських військових, дві ракети радіусу дії у 490 км випустили із північнокорейського міста Нампо у бік моря на схід від Корейського півострову.
Військові маневри Вашингтона та Сеула, у яких беруть участь тисячі військовослужбовців, щоразу викликають обурення у Пхеньяна. КНДР висловлює своє невдоволення посиленням риторики та проведенням подібних запусків ракет.
Пхеньян називає спільні навчання армій підготовкою до вторгнення, хоч США та Південна Корея стверджують, що вони мають виключно оборонний характер.
Командно-штабні навчання Key Resolve за участі американських військових складаються із комп’ютерної симуляції бойових дій і тривають 12 днів. Окрім того, вісім тижнів триває програма навчань Foal Eagle, що передбачає військові маневри на суші, у повітрі та на морі.

“Безжальні удари”
У Південній Кореї припускають, що ракети, запущені Пхеньяном вранці у понеділок, ймовірно, належать до типу Scud Cs або Scud Ds.

Навчання
Щороку спільні навчання США та Південної Кореї викликають обурення в Пхеньяна
У Сеулі запевнили, що залишаються “пильними до будь-яких додаткових запусків”. Міністр оборони країни також пообіцяв сувору відповідь на провокації.
“Якщо Північна Корея вестиме провокаційні дії, нашій військові дадуть тверду й рішучу відповідь, тож Північна Корея глибоко пошкодує про це”, – цитує його слова Reuters.
Водночас раніше у цей день міністерство оборони КНДР засудило спільні американсько-корейські навчання та назвало їх “неприкритим посяганням” на суверенітет країни.
Як йдеться у заяві, оприлюдненому державним інформаційним агентством КНДР, на таку “агресію” треба відповідати “безжалісними ударами”.
У 2013 році військові навчання Вашингтона й Сеула призвели до тривалого сплеску напруги на Корейському півострові. Тоді Пхеньян погрожував превентивними ядерними ударами і обриванням військових зв’язків із Півднем.
Водночас маневри 2014 року пройшли відносно спокійно.
У січні у КНДР стверджували, що можуть оголосити мораторій та ядерні випробування, якщо США і Південна Корея скасують щорічні військові навчання. Вашингтон відхилив цю пропозицію.
Північна Корея провела три ядерні випробування у 2006, 2009 і 2013 роках. Шестисторонні переговори щодо програми ядерного роззброєння Корейського півострова почалися у 2009.

Читайте також:  Коронавірус в Італії: кількість нових випадків знижується, у 7 регіонах - жодного

Шукайте деталі в групі Facebook