facebook

Головний лікар Франківська підтримав колегу-хабарника: “З такою зарплатою неможливо утримати сім’ю”

Головний лікар Івано-Франківська Тарас Масляк висловив підтримку львівському лікарю Василю Савчину, якого правоохоронці затримали на хабарі.

tfpsfmnavok

Подаємо заяву повністю. Як кажуть, без коментарів:
“Хочу висловитися стосовно ситуації, що виникла з доктором Василем Савчином. В. Савчин є висококваліфікованим організатором в галузі охорони здоров’я, депутатом обласної ради та справжнім патріотом своєї Батьківщини. Цей список можна продовжувати дуже довго, але хочу сказати основне – він дійсно професійний медик України. Він є не просто лікарем, а й господарем, який створив два чудові відділення у лікарні Львова №8: опікове дитяче та опікове доросле. Завдяки зусиллям та ініціативі доктора Василя Савчина вони стали одними з найкращих відділень України, в яких лікуються хворі з різними термічними травмами, дефектами шкіри та патологіями. Окрім того, ця людина має величезні міжнародні контакти, завдяки яким створені інвестиційні проекти для опікових відділень та їх хворих. Він відправив немалу кількість дітей на лікування за кордон, де їм врятували життя. Це людина великого серця та високої людської гідності.
Усі в нашій державі розуміють: з тією заробітною платнею, яку офіційно отримує лікар, неможливо утримати сім’ю. Але увагу акцентують не на вищеназваній причині, а на наслідку: українці говорять лише про те, що медики дуже корумповані. Так, часом медикам віддячують по 200-300$ за врятовані життя та здоров’я. А там, де крадуться мільярди, цього ніхто не бачить чи, може, не хоче бачити?.. І всім медикам в нашій державі, які виконують свою роботу гідно, висококваліфіковано та якісно, віддячують наші громадяни України: чи то у Львові, чи в Сєвєродонецьку, в Івано-Франківську, чи Харкові.
Усі наші колеги лікарі та медичні працівники із задоволенням би відмовилися від цих подачок та прихованих конвертів, якби отримували достойні зарплати. Середня заробітна платня медсестри 1700-2500 грн, лікаря 2000-2800 грн, водія швидкої 1800-2200 грн.
Зарплати низькі, фінансування медичної галузі – ніяке, але відбувається полювання на лікарів як на корупціонерів…
Таке враження, що уряд хоче знищити усю ланку медицини. А разом із нею народ, який не буде кому лікувати. Силовикам зарплатню підвищили, військовим підвищили, а про лікарів забули. Поставте спочатку нормальні зарплати лікарям, а тоді вже полюйте на корупціонерів і когось в чомусь звинувачуйте.
Особисто висловлюю підтримку доктору Василю Савчину та закликаю усіх медичних працівників приєднатися до підтримки колеги, не бути байдужими до таких речей та об’єднатися для вирішення цієї проблеми”.
29 липня правоохоронці затримали медика, завідувача хірургічним відділенням 8-ої клінічної лікарні Львова, депутата Львівської облради від “Самопомочі” Василя Савчина, який одержав від пацієнтки 350 доларів США. Окрім цих коштів, поліцейські також вилучили 100 американських доларів, які лікар отримав раніше.

Читайте також:  Коли лікарі повідомили змyчeній пoлoгами матусі, що у животику «загубилося» ще одне маля, з нею стався справжній шoк..

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.