facebook

Інженер з Івано-Франківська створив електромобіль, який витрачає 6 грн на 100 км

Інженер-механік Денис Лук’яненко з Івано-Франківська самотужки зібрав простий двомісний електромобіль, заряду якого вистачає на 50 кілометрів.
elektromobil-600x381


«Мене лише один раз зупиняла поліція. Я себе досить упевнено почував, але все одно якось неприємно. Я вже думав зараз будуть розпитувати, документи проситимуть… А вони просто спитали, чи можна сфотографуватися», – розповідає Денис.

У спадок від діда Денис отримав «Жигулі». Він був задоволений, але авто ламалося й постійно доводилося проходити техогляди.

Денис довго думав над тим, як створити власний елетромобіль. Зрештою вирішив реалізувати ідею на основі велосипеда з фанерними елементами.

«99% електрокара – це моя фантазія. Основний ідейний натхненник – мій тато. Я знав, що і як робити, але мені не вистачало його копняка», – ділиться винахідник.

Потужність двигуна електромобіля – 1 кіловат. Його літієво-залізо-фосфатний акумулятор забезпечує до 50 кілометрів руху.

«Догляду електрокар потребує мінімального. Спочатку він часто ламався, але це нормально. Прототип мусить ламатися», – розповідає Денис.

На професійних форумах чоловік спілкувався з колегами-винахідниками, щоб вирішити проблеми, які у нього виникають із авто, але часто наштовхувався на критику.

«За 20 років по вулицях їздитимуть поодинокі автомобілі на бензині», – попри все прогнозує винахідник.

 

Читайте також:  Інженер з Івано-Франківська винайшов надбюджетний електрокар (ФОТО)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.