facebook

Путін хоче підставити Україну, щоб уникнути продовження санкцій, – віце-прем’єр

На думку віце-прем’єра з питань євроінтеграції Іванни Климпуш-Цинцадзе, Кремль провокаціями в Криму намагається переконати світ у неефективності “нормандського формату”.

715461

Про це вона заявила в ефірі “Громадського”.

За її словами, протягом всього 2016 року Росія намагається показати, що мінський процес зриває саме Київ, однак цього досягти Путіну не вдалось. Зараз Кремль готовий вдаватися до провокацій, зокрема в окупованому Криму, щоб досягти скасування санкцій до початку наступного року.

Більшість країн продовжили санкції проти Росії. Це означає, що ця гра Путіна не вдалася. Тому Путін знову буде зараз шукати, як викрутити ситуацію навколо невиконання Мінську ним і, знову ж таки, представити провокацію і брехню в Криму як те, що це Україна порушила будь-які домовленості. В такий спосіб він хоче вийти “білим-пухнастим” з нормандського формату,
— сказала Климпуш-Цинцадзе.

За її словами, в понеділок президент Петро Порошенко проведе телефонні переговори з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом, під час яких вони обговорять загострення ситуації в Криму та останні заяви Путіна.

“Ми поки що не бачили жодної різкої реакції з боку лідерів Європи та США по заяві Путіна щодо непотрібності нормандського формату. Будемо сподіватися, що після переговорів Порошенка із Меркель та Олландом будуть заяви щодо неприпустимості виходу із нормандського формату. Будемо очікувати”, — анонсувала Климпуш-Цинцадзе.

Нагадаємо, 10 серпня ФСБ Росії заявила, що українські диверсанти готували теракт у Криму. В СБУ відкидають такі звинувачення. Президент Росії Володимир Путін звинуватив Україну в тероризмі і відмовився від переговорів у нормандському форматі.

11 серпня Петро Порошенко доручив привести в посилену бойову готовність усі підрозділи в районах адміністративного кордону з окупованим Кримом.

Читайте також:  Помер батько Дієго Марадони

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.