facebook

Шкідливі звички, які можуть бути корисними для здоров’я

Навіть погані звички можуть бути корисними для здоров’я

daac591bc157758e08a442111a45c9e2

Жирна їжа рятує від раку

Згідно з одним із досліджень, проведеним у 2007 році в Університетській клініці міста Вюрцбург (Німеччина), жирна їжа уповільнює розвиток раку.

Вчені висунули припущення, що їжа з високим вмістом жирів здатна перемогти рак, так як він має біохімічне походження. Дослідники виключили з раціону декількох ракових хворих вуглеводи на зразок фруктів, круп і овочів і включили туди бекон, яловичину, ковбаси і жирну рибу.

“Нещодавно я зв’язався з пацієнтом, який, ще будучи хлопчиком, проходив лікування під моїм наглядом. Він як і раніше дотримується жирного раціону і прекрасно себе почуває. Результати могли б були ще краще, якби до нас не надходило так багато хворих на останній стадії раку, коли вже ніяка дієта не допоможе”, – нарікає один з дослідників Ульріке Кеммерер.

Куріння вбереже вас від хвороби Паркінсона


Доктор Еван Такер з Гарвардської школи громадського здоров’я разом з колегами дев’ять років вивчав медичні карти курців – 79 977 жінок і 63 348 чоловіків. При цьому хвороба Паркінсона розвинулася лише у 413 осіб. Випадки захворювання серед такої ж кількості чоловіків і жінок, які палять, на 73% вище.

Результати дослідження були оприлюднені в 2007 році. Яка саме з речовин, що містяться в цигарках, запобігає розвитку захворювання учені не змогли встановити. Однак припустили, що це тютюн.

Кава зменшить ризик розвитку хвороби Альцгеймера

Португальські дослідники встановили, що кава ефективно бореться з хворобою Альцгеймера.

Для цього вчені сформували дві групи по 54 людини: в одній були здорові люди, в іншій – ті, хто страждав на цю хворобу. Після інтерв’ю з учасниками дослідження з’ясувалося, що кожен учасник “групи Альцгеймера” з 25-річного віку вживав не більш чашки кави на день. А в “здоровій” групі середня кількість кави на день становила 4-5 чашок.

Читайте також:  Готуйте багато грошей: з 1 липня життя українців круто зміниться

Лайка позбавляє від болю

У 2011 році англійський дослідник з Кільського університету Річард Стівенс опублікував у науковому виданні “Американський журнал болю” результати свого експерименту.

У дослідженні взяли участь 71 студент Кільского університету. Стівенс просив кожного спочатку занурювати руку в воду кімнатної температури на три хвилини, а потім переміщати ту ж руку в чашу з водою не вище 5°С. Безумовно 5°С – це не така вже й низька температура, але при тривалій дії вона здатна викликати сильні больові відчуття.

Студенти, які, не соромлячись у виразах, демонстрували своє невдоволення, довше не виймали руки з чаші, ніж ті, хто мовчав.

“Лайка інформує мозок про те, що його господареві в даний момент некомфортно, після чого включається механізм знеболення, відомий як” обумовлена ​​стресом аналгезія”, – заявив Стівенс.

Алкоголь покращує слух

Австралійські вчені Філіп Невілл і Маріана Голдінг з Університету Макгвайр провели дослідження, в якому з 1997 по 1999 рік спостерігали за 2000 людьми не молодше 55 років з австралійського містечка Блакитні Гори.

Вчені з’ясували, що ті мешканці, хто вживають чотири порції алкоголю (пива, вина або коктейлів) на день, мають менше шансів втратити слух, ніж їх ровесники, які не п’ють. Цілющий ефект досягається, мабуть, за рахунок стимуляції алкоголем кровообігу і припливу крові до волоскові клітини кортієва органу (частина слухового апарату, яка відповідає за сприйняття звуків).

Регулярна мастурбація корисна для профілактики раку простати

Ті, хто часто займається самозадоволенням, рідше страждають від нежиті або алергії. Як стверджує невропатолог Сіна Заррінтан з Медичного університету Тебріза (Іран), при еякуляції симпатична нервова система звужує кровоносні судини по всьому тілу, що якраз і потрібно алергику, у якого розширені судини в носі, через що йому важко дихати.

Читайте також:  Поки чоловік замовляв їжу в одному з ресторанів Франківська, з його куртки зникло 10 000 доларів

Крім того, мастурбація ефективна і при профілактиці раку простати. Про це ще в 2003 році в мельбурнскій Асоціації ракових захворювань імені королеви Вікторії заявив професор Кріс Хіллі.

“Ми встановили, що з 2250 чоловіків до захворювання в меншій мірі схильні ті, хто у віці від 20 до 50 років регулярно …” – тут професор почервонів і закашлявся.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.