facebook

Бірюков розповів, коли оголосять чергову мобілізацію та кого призвуть

Сьома хвиля мобілізації може бути оголошена у випадку значного загострення в зоні АТО, заявив радник президента України Юрій Бірюков. Тоді під призов попадуть насамперед резервісти.

c12339a5307a67d28522f8ce043fe1901471403251

Новину повідомляє «Преса України».

«Якщо на фронті дійсно буде загострення, буде оголошено сьому хвилю мобілізації», – сказав Бірюков, відповідаючи на питання ведучої в ефірі одного з українських телеканалів.

Наразі, на його думку, на донбаському фронті поки що не спостерігається значної ескалації. Також у радника президента поцікавилися, хто насамперед потрапить під призов у випадку початку мобілізації. За його словами, це буде резервний особовий склад.

«Якщо таке станеться, то в першу чергу під призов потраплять військовослужбовці першої черги резерву, що вже пройшли АТО. Вони швидше встануть до лав захисників на фронті та не потребуватимуть тривалого часу на навчання», – пояснив Бірюков.

Нагадаємо, новий призов до лав Збройних сил України має відбутися вже восени 2016 року. У Генштабі планують заключити контракт з 30 тисячами військовослужбовців.

Читайте також:  Мобілізація в серпні 2023: кого призвуть у першу чергу

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.