facebook

ОБСЄ: Обидві сторони порушують мінські домовленості в районі Широкиного

В результаті бойових дій в районі Широкиного загинули і отримали поранення декілька осіб.

1599369




Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ зафіксувала активізацію бойових дій між сепаратистами і українськими силовиками в районі села Широкине Донецької області, в результаті яких загинули і отримали поранення декілька осіб, а інфраструктура була пошкоджена.

“Я закликаю всі сторони припинити бойові дії, дотримуватися всі положення мінської угоди, забезпечити надання гуманітарної допомоги та доступ спостерігачів ОБСЄ в Широкине”, – заявив глава СММ в Україні Ертугрул Апакан, слова якого наводяться в повідомленні ОБСЄ.

“Обидві сторони в цьому районі продовжують порушувати багато положень мінської угоди, в тому числі що стосуються припинення вогню, заборони активних бойових дій, виведення важких озброєнь і розгортання безпілотних літальних апаратів”, – підкреслив Апакан.

Він закликав усі сторони проявляти максимальну стриманість, нагадавши, що головною жертвою порушень домовленостей стають мирні жителі.

ОБСЄ знову зафіксувала обстріли в районі аеропорту Донецька

Нагадаємо, в штабі АТО заявили, що 23 березня сепаратисти активно обстрілювали Авдіївку і Широкине.

Раніше Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала обстріли з важкого озброєння, незважаючи на заяви сторонами про його відведення.

Читайте також:  На Донбасі підірвалися троє українських воїнів, двоє – загинули

Шукайте деталі в групі Facebook