facebook

У Франківську обговорили шляхи зменшення аварійності на дорогах

На зустріч до обласного управління поліції Прикарпаття запросили представників служби автомобільних доріг, освітян області та громадських активістів.

PM664image001 (1)
Зокрема, у ній взяли участь заступник начальника управління превентивної діяльності ГУНП в області Ігор Влашин, в.о. начальника відділу УПД ГУНП в Івано-Франківській області Андрій Лібрик, начальник відділу технічного нагляду при департаменті освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської ОДА Руслан Іваник, заступник начальника відділу з експлуатації та утримання доріг та безпеки дорожнього руху служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області Ігор Паранюк, т.в.о. начальника управління «Укртрансбезпеки» в Івано-Франківській області Михайло Оленчук та голова Громадської ради при Івано-Франківській ОДА Віталій Перевізник.

Учасники заходу поділилися з журналістами своїми міркуваннями з приводу необхідності вжиття додаткових факторів покращення аварійної ситуації на Прикарпатті, зокрема, зважаючи на період підготовки та початку занять в загальноосвітніх навчальних закладах -попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму.

Вони визначилися з переліком профілактичних заходів та місцями їх проведення. Як зазначив в.о. начальника відділу УПД ГУНП в Івано-Франківській області підполковник поліції Андрій Лібрик, таку роботу правоохоронці вже здійснюють в рамках проведення місячника безпеки дорожнього руху, який розпочався 12 серпня.

Тепер її конкретизують за визначеними напрямками профілактичних заходів «Увага! Діти – на дорозі!», що триватимуть з 20 серпня до 20 вересня.

Зокрема, до початку навчального року запланували провести ревізію шкільних автобусів, поновити розмітки та знаки поблизу навчальних закладів. Правоохоронці разом з освітянами з перших днів вересня в школах проводитимуть тематичні заняття та інші профілактичні заходи. Висловлювалася й думка про те, що такі бесіди варто проводити також на батьківських зборах, адже належна поведінка дорослих на дорозі – то найкращий приклад і запорука дотримання Правил дорожнього руху дітьми.

Читайте також:  Хто і навіщо підвищує політичний градусв Івано-Франківську? Чи можливе відсторонення Руслана Марцінківа з посади міського голови?

Загалом учасники «круглого столу» зійшлися на тому, що профілактика дорожньо-транспортного травматизму, в тому числі й дитячого, потребує системного підходу усіх зацікавлених державних та громадських інституцій, і лише спільними зусиллями вдасться досягти зменшення кількості дорожньо-транспортних пригод та тяжкості їх наслідків. Інформує Відділ управління превентивної діяльності ГУНП в Івано-Франківській області.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.