facebook

На День міста Коломия отримала музичний фонтан любові. ФОТО, ВІДЕО

Вчора у Коломиї на площі Шевченка відбулося урочисте відкриття світломузичного фонтана, який громаді міста подарував Міжнародний благодійний фонд “Покуття”.

dsc_0304-768x513

Саме доброчинці фонду зініціювали встановлення у середмісті водограю. Кошти з міського чи державного бюджету не залучали – всі роботи проводилися за фінансування фонду, інформує “Дзеркало Коломиї”.

“Фонтан – це наш дарунок коломиянам до 775-річчя рідного міста”, – зазначив народний депутат України Андрій Іванчук, який ініціював заснування фонду “Покуття” у Коломиї.


Фонтан відкрили з благословення владики Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ Василія Івасюка та владики Коломийського і Косівського УПЦ КП Юліана Гатали.

Водограй у Коломиї отримав назву “фонтан любові”.

“Це в знак любові до Коломиї, рідної землі, своїх ближніх – кожен нехай обере свій варіант”, – каже Андрій Іванчук.


В оздобленні фонтана використали граніт. А на території довкола нього вистелили бруківку.

Сам водограй обладнали світлодинамічною підсвіткою і музичним супроводом. Довкола фонтана вмонтували елементи коломийської архітектури – зображення Музею писанки, ратуші, Катедрального собору Преображення Господнього УГКЦ, Національного музею Гуцульщини та Покуття ім. Кобринського.

“В планах фонду ще встановити біля фонтана лавки для відпочинку та провести безкоштовний Wi-Fi”, – зазначив член ради фонду, депутат Коломийської міськради Ігор Ільчишин.

Фонтан працюватиме з 8 ранку до 23 години.

Від ранку і до 20 год. працюватиме в статичному режимі, потім вмикатиметься біла підсвітка. А з 21 год. водограй звучатиме десятьма мелодіями і працюватиме різнокольорова підсвітка.

Серед музичних композицій – “Завітайте до нас в Коломию”, “Гуцульська фантазія” Попадюка, аркан, “Гуцулка Ксеня”, “Ой ти любко моя з Коломиї”, “Всюди буйно квітне черемшина”, а також мелодії Вівальді та звуки саксофона.

“Від імені фонду дякуємо людям, які підтримали нашу ідею, допомагали її реалізувати – всім працівникам, які доклали свої зусилля, щоб побудувати водограй, – висловив подяку Ігор Ільчишин. – Також ми вдячні небайдужим коломиянам, які надсилали свої творчі роботи по проекту водограю та обирали кращі мелодії, які тут звучатимуть”.

Читайте також:  Підприємство порізати на брухт, людей – на вулицю: яка доля спіткає Городенківський цукровий завод? (відео)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.