facebook

Вибух на весіллі в Туреччині: 22 людей загинули

В результаті вибуху на весільній церемонії на вулиці в турецькому місті Газіантеп на півдні Туреччини, 22 людей загинули, 94 отримали поранення.

 630_360_1471734349-2802


Як повідомив Reuters депутат турецького парламенту від прокурдської партії, вибух був організований бойовиками “Ісламської держави”.

Як повідомив телеканалу CNN Turk віце-прем’єр Мехмет Шишмек, виконавцем вибуху став терорист-смертник.

“Є загиблі, і ми маємо вихідну інформацію, що дозволяє говорити про вибух бомби”, – сказав турецький депутат від правлячої Партії справедливості і розвитку (ПСР) Мехмет Ердоган.

Жодна група не взяла на себе відповідальності за вибух, але урядові джерела кажуть, що він міг бути організований ІДІЛ, яка діє в цьому, близькому до кордону районі.

Газіантеп розташований за 64 км від сирійського кордону. Терорист-смертник убив двох поліцейських там у травні.

Джихадисти нещодавно втратили позиції на півночі Сирії, в тому числі свій колишній оплот Манджиб. Сирійські повстанці готуються до подальшого просування в утримуваному ІДІЛ районі Джераблус.

Південна Туреччина протягом останнього року постраждала від кількох смертельних вибухів, пов’язаних або з курдськими бойовиками, або з ІДІЛ. Часто ці напади були пов’язані з війною в Сирії. На півночі Сирії, на південь від міста Газіантеп, там велися запеклі бої між сирійськими курдами і джихадистами, зазначає BBC.

Читайте також:  В Одесі пролунав вибух біля офісу "Самопомочі"

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.