facebook

Одразу 70 сортів пива зможуть продегустувати франківці на “Hoppy Fest”

Саме стільки видів пінного обіцяють представити містянам організатори Фестивалю крафтового пива, що вперше пройде в Івано-Франківську 26-27 серпня. Втім, вважають, що одному учаснику більше аніж 10 сортів за день не подолати.
craft-beer


Учасниками першого міжнародного фестивалю крафтового пива стануть 30 крафтових та малих регіональних пивоварень з Чехії, Німеччини, Угорщини, Польщі та України. До слова, організатори свідомо відмовили великим виробникам, що виготовляють пиво у промислових масштабах, аби представити дійсно якісний продукт.

Як розповідає один із організаторів пивного дійства Євген Казаков, вхід на фестиваль, що проходитиме на площі Бастіону буде безкоштовним. Втім, одразу ж на вході гостям пропонуватимуть придбати бокал з лого фестивалю за 55 гривень.  У  його вартість також враховане одне крафтове пиво, яке для кожного відвідувача визначатимуть за допомогою міні-лотереї.

Подальші дегустації вартуватимуть близько 30 гривень за бокал. Закордонні напої продаватимуть за собівартістю, оскільки їхня ціна у євро для пересічного українця доволі висока. На думку організаторів, їхня ціна буде на рівні 50 гривень. Слід зауважити, наливатимуть пінне тільки у фестивальну тару.

“Бокал – це певний фільтр, аби відсіяти тих, хто хоче прийти та впитися дешевим пійлом. Взагалі, це звична європейська практика”, – пояснює Казаков.

За словами організаторів, проект має на меті вивести культуру споживання пива на якісно вищий рівень. А також познайомити франківців та гостей міста з виробниками справді якісного продукту.

“Ті, хто 2-3 рази спробує крафтове пиво вже не схоче пити те, що виготовляють у промислових масштабах”, – впевнений один із організаторів дійства, пивовар Назар Дребот.

Перший фестиваль пива у Франківську хлопці називають своєрідною бета-версією. Мовляв, хочуть спробувати, подивитись як піде і що треба виправити. А вже наступного року планують зробити захід масштабнішим.

Читайте також:  Степанов розповів про побічні ефекти під час вакцинації

Окрім пива, на фестивалі можна буде посмакувати різноманітною вуличною їжею від найкращих ресторанів Івано-Франківська. А от атмосферу свята створять виступи музичних гуртів, діджеїв, різноманітні конкурси для учасників та гостей фестивалю.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.