facebook

У Росії українця звинувачують у зборі секретів промисловості Уралу

Українець був затриманий в лютому 2015 року.

1599388




Співробітники управління Федеральної служби безпеки Росії у Свердловській області припинили незаконну діяльність громадянина України, який збирав науково-технічну інформацію про діяльність російських підприємств.

Про це повідомили в прес-службі російського відомства у вівторок, 24 березня.

Повідомляється, що в 2014 році ФСБ отримала відомості про те, що представник українського ПАТ “Полтавський турбомеханічний завод” (ПАТ “ПТЗ”, входить до концерну “Укрросметал”) збирає відомості про конструкторську та технологічну документацію машинобудівних підприємств регіону.

Українець був затриманий в лютому 2015 на гарячому, у момент отримання первинного пакету конструкторських матеріалів з виробництва високотехнологічного енергетичного обладнання. “У ході проведення комплексу оперативно-розшукових заходів було задокументовано факт встановлення іноземцем контактів із співробітниками російських підприємств з метою створення постійно діючого каналу отримання документації, що цікавить іноземну сторону, за грошову винагороду. При встановленні і розвитку контактів з громадянами РФ іноземець використовував методи конспірації”, – зазначили в управлінні ФСБ.

Українцеві загрожує три роки в’язниці за розчавлене об Коморовського яйце

За висновком підприємства, передача зазначеної документації іноземній стороні була здатна завдати російському виробнику збитків на сотні мільйонів рублів.

Стосовно затриманого порушено кримінальну справу за статтею КК РФ “Незаконні отримання та розголошення відомостей, що становлять комерційну, податкову або банківську таємницю”.

“Він дав свідчення про здійснення протиправної діяльності. Стосовно нього обрано запобіжний захід у вигляді арешту терміном на два місяці”, – уточнили в російському відомстві.

Як повідомляв Кореспондент.net, у листопаді минулого року біля Канарських островівзатримали двох українців з тонною кокаїну.
За матеріалами: ТАСС

Читайте також:  Чисельність російсько-терористичних військ досягає 33 тисяч осіб - ІС

Шукайте деталі в групі Facebook