facebook

Як покращити пам’ять: відповідь вчених

Мозок людини, і це – підтверджений наукою факт, не використовується на всі 100 відсотків. У кращому випадку, він працює в межах 1/10 своїх можливостей.

images
Тому у людей і у вчених завжди виникає бажання поліпшити його роботу, так як це може відкрити великі перспективи. Зокрема, всім хотілося б підвищити здатність до запам’ятовування, особливо студентам під час сесій і людям, що втрачають пам’ять.

Вчені розробили метод електростимуляції мозку, який підвищує здатність мозку до кращого запам’ятовування. На певну частину мозку (гіпокамп) впливають електромагнітними імпульсами, і це підвищує рівень пам’яті. Даний метод пройшов клінічні випробування на 16 добровольцях, які показали різке поліпшення мозкової активності після впливу електромагнітних імпульсів.

eb0f19619e2d04c28118cd2e161383e5

Волонтери показали значне поліпшення пам’яті і після цієї процедури – навіть через 24 години показники пам’яті були досить високими.

В даний час завданням вчених є дослідити, чи може дана методика допомогти людям з порушеннями пам’яті, а також, чи здатна вона запобігти втраті пам’яті в подальшому житті.

memory


Читайте також:  Вчені передбачили катастрофу, яка почнеться на Землі в 2050 році

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.