facebook

МВС розробило пам’ятку для гравців Pokemon GO (ФОТО)

В українському МВС вважають, що популярність гри Pokemon GO “призвела до виникнення нового спектру загроз, пов’язаних з його використанням – об’єктам критичної інфраструктури, життю та здоров’ю окремих громадян”.

pokemoNI


Про це у вівторок повідомляється на сайті МВС.

Зокрема, у відомстві зазначили, що “кількісно збільшуються смертельні випадки з гравцями Pokemon GO і урізноманітнюються порушення закону ними та відносно них”.

У МВС зазначили, що низка держав вже озвучили застереження для своїх громадян і направили офіційні запити до розробників гри “з метою нівелювання негативних наслідків від використання цього онлайн сервісу”.

Зокрема, серед таких країн назвали Ізраїль, чия поліція і армія заборонили своїм службовцям використовувати додаток Pokemon GO під час перебування на режимних об’єктах, оскільки побоюється витоку інформації з обмеженим доступом.

Також поліція Риги написала рекомендації-застереження для своїх громадян з метою недопущення “будь-яких незаконних дій пов’язаних з грою Pokemon GO”.

“Враховуючи реальність загроз щодо об’єктів критичної інфраструктури, режимних об’єктів, зони АТО, громадських місць внаслідок безконтрольності використання цього сервісу на території України та безпеки пересічних громадян, МВС готове ініціювати розгляд на засіданні Кабінету міністрів України, РНБОУ питання регулювання діяльності на території України подібних сервісів”, – заявили в МВС.

Міністерство також “на першому етапі” створило пам’ятку для ловців покемонів “з метою здійснення превентивної діяльності з недопущення тяжких наслідків для прихильників гри та захисту законних прав та інтересів осіб, які мимоволі можуть бути втягнуті до неї”.

покемог

Читайте також:  МВС України презентувала безкоштовну програму онлайн тестів на отримання водійського посвідчення

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.