facebook

На новому німецькому заводі в Коломиї буде створено 800 робочих місць.

Німецький холдинг Leoni AG відкриє у Коломиї на Івано-Франківщині завод із виготовлення електропроводки для автомобілів. Вже в січні наступного року розпочнеться набір працівників. На перших порах Leoni AG планує створити 800 робочих місць для мешканців області.
7993233

«Ми проводили аналіз багатьох регіонів з кількох аспектів, один з них – це наявність людських ресурсів. І тут, на Коломийщині, цей показник найкращий порівняно з іншими регіонами



», – розповів генеральний директор дочірньої компанії Leoni AG в Україні Штефан Шмідт.

Наразі до ділянки, де стоятиме завод, завершується підведення комунікацій. Перший камінь під будівництво німецька компанія планує закласти у вересні цього року. Середня зарплата на заводі становитиме сім тисяч гривень.

«На виробництві заробітна плата буде коливатися від 6 до 6,5 тисяч гривень, для офісних працівників – 6,5–7,5 тисяч гривень», – відзначив Штефан Шмідт.

Більшість працівників будуть навчати відразу на робочих місцях. Окремих співробітників відправлять на навчання у Стрий на Львівщину, де завод Leoni AG працює вже 12 років. Частина персоналу поїде вчитися у Німеччину до постачальників німецького холдингу, де вивчатиме специфічні види продукування в’язу кабелів.

Компанія обіцяє надати транспорт, що буде довозити працівників на робочі місця. «У нас також буде їдальня з безкоштовними обідами для працівників та медичне страхування», – підкреслив Штефан Шмідт.

За його словами, продукція, яку вироблятимуть на заводі, екологічно чиста, тож немає ризиків для працівників та навколишнього середовища.

Міський голова Коломиї Ігор Слюзар припускає, що завод Leoni AG може стати найбільшим платником податків у місті.

«На перший час проблем з робочою силою не буде. Але компанія планує до 2021 року розширити виробництво в Україні до п’яти тисяч працівників, і ми будемо робити все для того, щоб вона розширювалася в нашому місті», – запевнив Ігор Слюзар.

Читайте також:  Росія і Білорусь створять нову державу до 2022 року

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.