facebook

Дослідники вивчають ДНК “живих копалин”

Американські зоологи виділили ДНК з трьох мертвих особин шипохвостої білки (Zenkerella insignis), знайдених на острові Біоко біля західного узбережжя Африки. Ця тварина є одним з найменш вивчених ссавців у світі.

2


Результати аналізу ДНК показали, що даний вид є далеким родичем шипохвостих летяг. Згідно з фахівцями, Z.insignis необхідно віднести до недавно виділеного нового сімейства Zenkerellidae.

“Швидше за все, ці істоти покидають свої укриття глибоко в джунглях лише вночі й проводять більшу частину свого часу на кронах високих дерев”, – говорить член дослідницької групи Ерік Зайферт з університету Південної Каліфорнії.

Шипохвості білки також відомі як “живі копалини”, оскільки за 49 мільйонів років еволюція їх практично не змінила.

Наразі в музеях усього світу перебуває всього 11 особин Zenkerella insignis, окрім трьох нових, знайдених на острові Біоко.

За словами фахівців, востаннє шипохвосту білку в природному середовищі бачили близько двадцяти років тому, а живого представника цього виду зловити поки не вдалося.

Читайте також:  В Чорному лісі розкопали криївку УПА - знайшли карабінові гільзи, фрагменти посуду і особисті речі (ФОТО)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.