facebook

Україна готова на серйозні компроміси для звільнення 107 заручників

У Мінську закінчилося засідання тристоронньої контактної групи. Україна вимагає припинення вогню з 1 вересня і звільнення 107 заручників.

53207

Про це на своїй сторінці в facebook повідомила Дарка Оліфер, прес-секретар представника України в контактгрупі Леоніда Кучми.

“Українська сторона послідовно виконує Мінські угоди, і закликає Російську Федерацію і ОРДЛО не порушувати взяті на себе зобов’язання і з 1 вересня 2016 року все-таки припинити стріляти”, – заявила вона.

За словами Оліфер, 1 вересня тільки на підконтрольній Україні частині Донбасу в школи і дитсадки підуть понад 150 тисяч дітей.

Також, як зазначила Оліфер, Україна вимагає стійкого режиму тиші, відведення важких озброєнь і підтвердження цього відведення СММ ОБСЄ, повернення Україні контролю за українсько-російським державним кордоном.

“Ми продовжуємо роботу зі звільнення заручників. Заради того, щоб 107 осіб змогли повернутися до своїх близьких, Україна готова йти на серйозні компроміси”, – написала вона.

При цьому, Україна виступає проти шантажу з цього питання: “амністія стосується іншого пункту Мінських угод, і його рішення ніяк не пов’язане із звільненням людей”.

Крім того, Україна обурена ситуацією, яка склалася навколо КПВВ в Золотому Луганської області.

“Всупереч домовленостям представники ОРДЛО продовжують саботувати його роботу. У свою чергу Україна ще в березні 2016 завершила всі роботи по обладнанню цього пункту пропуску, в якому так потребують жителі Луганської області”, – сказано в повідомленні Оліфер.

В рамках засідання економічної підгрупи досягнуто прогресу щодо реалізації інфраструктурного проекту з водопостачання – мова йде про відновлення повноцінної роботи станції Карбоніт в Луганській області. Минулого тижня укладено договір про постачання води з цієї станції, яка буде забезпечувати водою близько 400 тисяч жителів Донбасу.



Читайте також:  В Україні пропонують для вчителів встановити зарплату понад 19 тисяч грн

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.